Maastosta löytyi kuollut Kauhavalla – Poliisi: Vahvoja viitteitä, että kyseessä viime vuonna Lapualla kadonnut 16-vuotias poika

0
Laupanjoki Kauhavalla. LEHTIKUVA / Timo Aalto
Laupanjoki Kauhavalla. LEHTIKUVA / Timo Aalto

Maastosta on löytynyt kuollut ihminen Kauhavalla, kertoo keskusrikospoliisi (KRP). Poliisi kertoo, että sillä on vahvoja viitteitä siitä, että kyseessä on viime vuoden marraskuussa Lapualla kadonnut 16-vuotias poika.

Ihmisen jäänteet Lapuanjoen varresta Kauhavalla löysi perjantaina sivullinen.

– Sivullinen henkilö teki havainnon vainajasta ja otti yhteyttä hätäkeskukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä STT:lle.

Asiassa ei epäillä tällä hetkellä rikosta, ja tutkintaa jatketaan kuolemansyyn selvittämisenä.

– Jos tutkinta näyttää jotain muuta, niin sitten tietenkin asia muuttuu sen jälkeen, mutta tällä hetkellä ei ole kyse siis rikostutkinnasta, vaan nimenomaan kuolemansyyn selvittämisestä, Luoto sanoo.

Tutkinta siirrettiin KRP:lle

Aiemmin poliisi on kertonut, että tapauksen tutkinnassa ei ole pystytty rajaamaan pois mahdollisuutta, että katoamiseen liittyisi henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos. Tämän suhteen tilanne on ennallaan, Luoto kertoo.

Tapauksen tutkinta siirrettiin kesällä KRP:lle.

16-vuotias poika nähtiin viimeisen kerran hotelli-ravintola Lapuahovissa lauantaina 12. marraskuuta. Järjestyksenvalvojat poistivat hänet tuolloin ravintolasta käsikähmän jälkeen. Käsikähmässä oli osallisena myös vapaalla ollut poliisi.

Kadonnutta poikaa on etsitty laajasti hänen katoamisensa jälkeen. Etsintöjä tehtiin esimerkiksi Lapuan keskustan alueella ja Lapuanjoella. Kesällä poliisi kertoi saaneensa lähes 500 vihjettä tapaukseen liittyen.

Emmi Tilvis