Päivämäärä Mahtinaisentien alikulun tyhjennykselle on viimein tiedossa

0
Mahtinaisentien alikulku on ollut veden vallassa elokuun viimeisestä maanantaista lähtien. SSS-arkisto/Minna Määttänen

Mahtinaisentien ja Kiskontien risteyksen viereinen kevyenliikenteen alikulku on ollut veden vallassa elokuun lopusta saakka. Alikulku alkoi täyttyä maanantaisen 28. elokuuta tapahtuneen poikkeuksellisen kovan myräkän ja vesisateen jälkeen ja on ollut täynnä vettä siitä lähtien.

Perjantaina tilanne muuttunee, mikäli Varsinais-Suomen ely-keskuksen urakoitsijan tilaamat sähköpääkeskuksen hajonneet osat vihdoin tulevat.

– Näillä näkymin osat tulevat torstaina, jolloin heti perjantaina voidaan alikulkua päästä tyhjentämään, kertoo Kyösti Reinikka ely-keskuksesta.

Mahtinaisentien alikulku täyttyi rankkasateessa nopeammin kuin pumput pystyivät vettä poistamaan, jolloin vesi nousi pumppuja ruokkineen sähkökeskuksen yläpuolelle. Vesi hajotti sähkökeskuksen ja pumput pysähtyivät.

Alikulun kohdalle syntyi lampi, kun vedenpinta jatkoi nousuaan aivan alikulun betonisen katon tasolle.

Mikäli osat luvatun mukaisesti saapuvat torstaina, alikulkua aletaan tyhjentää perjantaina paikalle siirrettävän dieselkontin ja uppopumpun avulla. Vesi pumpataan alikulusta samaan tyhjennysojaan, jonne alikulun omat uppopumput normaalistikin ovat veden siirtäneet.

Kun alikulku on vapautettu vedestä, sähkökeskus uusitaan ja siirretään ylemmäs penkereelle, jotta se ei enää voi poikkeuksellisissakaan oloissa joutua veden pinnan alle.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments