Manchester City haluaa Mestarien liigan juhliensa jatkuvan – ”Emme ole tehneet mitään erityistä”

0
Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola muistutti, että vaikka Mestarien liigan voittaminen on
Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola muistutti, että vaikka Mestarien liigan voittaminen on "uskomatonta", moni seura on pystynyt vastaavaan. LEHTIKUVA/AFP

Jalkapallon miesten Mestarien liiga päättyi viime kaudella Manchester Cityn juhliin, ja monien asiantuntijoiden silmissä joukkue on jälleen suurin voittajasuosikki. City pelaa G-lohkossa Leipzigin, Belgradin Punaisen tähden ja Young Boysin kanssa.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola muistutti, että vaikka Mestarien liigan voittaminen on ”uskomatonta”, moni seura on pystynyt vastaavaan.

– Emme ole tehneet mitään erityistä yhdellä (Mestarien liigan voitolla), mutta olemme uskomattoman ylpeitä, Guardiola sanoi Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivuilla.

Lohkovaihe alkaa tiistaina kahdeksalla ottelulla, ja keskiviikkona pelataan yhtä monta kamppailua. Samalla käynnistyy viimeinen nykymuotoinen Mestarien liiga, sillä ensi kaudella joukkueita on peräti 36. Lisäksi lohkovaihe jää tämän kauden jälkeen historiaan.

Newcastle palaa Mestarien liigaan

Mestarien liigan suurimmat voittajasuosikit ovat tuttuja jalkapallojättejä: Manchester City, Bayern München, Real Madrid, PSG ja niin edelleen.

Myös esimerkiksi Arsenalilta voi odottaa menestystä, sillä joukkue oli viime kaudella Englannin Valioliigassa Cityn suurin uhkaaja ja on aloittanut tämän kauden mallikkaasti. Arsenal pelaa Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa kauden 2016–2017 jälkeen.

Englantilaisseuroista Newcastle palaa Mestarien liigaan 20 vuoden tauon jälkeen.

Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston Public Investment Fundin (PIF) omistama Newcastle on kovassa F-lohkossa, jonka muut joukkueet ovat PSG, Borussia Dortmund ja AC Milan.

– Mielestäni Valioliiga on monista syistä uskomaton sarja, ja rakastan siinä olemista. Nyt menemme Eurooppaan, ja se on erilainen kilpailu erilaisine haasteineen, mutta se on silti jalkapalloa, Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe sanoi AFP:lle.

Tykittääkö Kane Bayernin ykköseksi?

Mestarien liigan A-lohkossa ovat Bayern München, Manchester United, FC Kööpenhamina sekä Galatasaray, B-lohkossa Sevilla, Arsenal, PSV sekä Lens, C-lohkossa Real Madrid, Napoli, Braga sekä Union Berlin, D-lohkossa Inter, Benfica, Salzburg sekä Real Sociedad, E-lohkossa Atletico Madrid, Feyenoord, Lazio sekä Celtic ja H-lohkossa Barcelona, Porto, Shahtar Donetsk sekä Antwerp.

Saksalaisjätti Bayern München on aina yksi eurokenttien voittajasuosikeista, eivätkä odotukset ole ainakaan pienentyneet maalitykki Harry Kanen siirryttyä seuraan.

Bayern aloittaa lohkovaiheen keskiviikkona kotipelillä Manchester Unitedia vastaan ilman päävalmentajaansa Thomas Tuchelia, joka on yhden ottelun toimintakiellossa. Tuchel katseli punaista korttia, kun Bayernin urakka päättyi viime kaudella Cityä vastaan.

AC Milan isännöi tiistaina Newcastlea, Young Boys Leipzigia, Feyenoord Celticiä, Lazio Atleticoa, PSG Dortmundia, Manchester City Belgradin Punaista tähteä, Barcelona Antwerpia ja Shahtar Portoa.

Tapio Keskitalo

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments