Manchester City jatkoi voittokulkuaan – Rodri hölmöili itsensä suihkuun

0
Erling Haaland (keskellä) teki jo kauden kahdeksannen maalinsa Valioliigassa. LEHTIKUVA/AFP
Erling Haaland (keskellä) teki jo kauden kahdeksannen maalinsa Valioliigassa. LEHTIKUVA/AFP

Jalkapallon Englannin Valioliigan kausi on edennyt odotetusti Manchester Cityn komennossa. City on ainoana joukkueena ilman pistemenetyksiä, kun manchesteriläisjätillä on takanaan kuusi kamppailua.

Lauantaina City voitti kotonaan Nottingham Forestin 2–0 Phil Fodenin ja Erling Haalandin avauspuoliajan osumilla. Fodenin maali syntyi seitsemännellä peliminuutilla komean hyökkäyksen päätteeksi ja Haalandin 14. minuutilla pukkauksella.

City hallitsi avauspuoliaikaa selvästi, mutta ottelun luonne muuttui toisen jakson alussa, kun manchesteriläisten Rodri lensi suoralla punaisella kortilla suihkuun. Ulosajo tuli, kun Rodri tarttui kaulasta Morgan Gibbs-Whitea, joka kaatui teatraalisesti.

Nottingham piti toisella puoliajalla paljon palloa, ja lisäajalla Cityn maalivahti Ederson venyi hyvään torjuntaan Anthony Elangan laukauksessa.

Rodrin ulosajo tuo manchesteriläisjätin päävalmentajalle Pep Guardiolalle huolia, sillä keskikentän avainpelaaja saa suorasta punaisesta kortista kolmen ottelun pelikiellon. Panna ei koske Mestarien liigan Leipzig-kohtaamista, mutta Rodri on sivussa muun muassa tärkeästä Valioliigan vieraskamppailusta Arsenalia vastaan.

Cityllä on mahdollisuus valittaa Rodrin punaisesta kortista.

– Toivottavasti Rodri oppii. Hänen täytyy hallita tunteitaan, Guardiola sanoi AFP:lle.

Yllättävää ei ole ollut, että norjalaistähti Haalandin maalitahti on ollut tälläkin kaudella hurjaa. Haaland on tehnyt kauden kuudessa liigapelissään kahdeksan maalia. City on jauhanut kuuteen liigaotteluunsa yhteensä 16 maalia ja päästänyt vain kolme.

Takaa-ajajat pelaavat sunnuntaina

Cityn lähimmät uhkaajat ovat Tottenham, Liverpool ja Arsenal, jotka ovat kaikki pelanneet viisi ottelua ja keränneet 13 pistettä. Myös Brighton on pelannut vahvan viime kauden jatkoksi hyvin ja on 12 pisteessä. Brightonilla on takanaan viisi kamppailua.

Arsenal isännöi sunnuntaina Tottenhamia perinteisesti kiihkeässä Lontoon paikalliskohtaamisessa. Kärkipään joukkueista Liverpool isännöi sunnuntaina West Hamia ja Brighton Bournemouthia.

Viime kausi oli Chelsealle paha pettymys, ja myös kuluva syksy on mennyt lontoolaisryhmältä alavireisesti. Viime vuosina jättisummia pelaajahankintoihinsa käyttänyt Chelsea on kerännyt viidestä pelistään vain viisi pistettä.

Chelsea yrittää kasvattaa pistesaldoaan sunnuntaina, kun Aston Villa saapuu lontoolaisten kotikentälle.

Chelsean alkukaudesta kertoo olennaisen, että se on Valioliigan lontoolaisjoukkueista huonoiten sijoittunut. Tottenham, Arsenal, West Ham, Crystal Palace, Fulham ja Brentford ovat lontoolaisryhmistä Chelsean yläpuolella sarjataulukossa.

Luton avasi pistetilinsä

Sarjanousija Lutonin liigakausi on alkanut odotetun haastavasti. Lauantaina Luton avasi pistetilinsä 1–1-kotituloksella Wolverhamptonia vastaan.

Lontoolaiskohtaamisessa Crystal Palace päätyi maalittomaan kotitasapeliin Fulhamia vastaan.

Tapio Keskitalo