Metsä Tissuen kaavaileman suuren vessapaperitehtaan paikka on varmistunut Britanniassa

0
Uusi tehdas työllistäisi valmistuessaan noin 400 ihmistä. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO
Uusi tehdas työllistäisi valmistuessaan noin 400 ihmistä. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Paperivalmistaja Metsä Tissue on valinnut Britanniaan suunnittelemansa pehmopaperitehtaan sijainniksi Goolen. Goole sijaitsee saarivaltion keskiosassa East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue kertoo torstaina, että uusi tehdas työllistäisi valmistuessaan noin 400 ihmistä. Investoinnin arvo on yhtiön mukaan satoja miljoonia euroja, ja sen suunniteltu pehmopaperituotantokapasiteetti on 240 000 tonnia vuodessa. Toteutuessaan tehdas olisi yhtiön mukaan lajissaan Britannian suurin, ja se on määrä sijoittaa maan hallituksen kaavailemalle vapaakauppa-alueelle.

Yhtiön mukaan uusi tehdas vähentäisi Britanniaan ja Irlantiin tuotavaa pehmopaperimäärää.

– Paikallinen tuotantomme korvaisi Ison-Britannian markkinoille laajassa mittakaavassa tulevia tuontituotteita ja kasvattaisi merkittävästi markkinan omavaraisuutta välttämättömissä pehmopaperituotteissa, Metsä Tissuen toimitusjohtaja Esa Kaikkonen kertoo tiedotteessa.

Metsä Tissuen tavoitteena on rakentaa tehdas vaiheittain tulevan kymmenen vuoden aikana.