Mielipide: Heikki Tamminen, voisitko selittää?

5
Kirjoittaja kaipaa Salon valtuuston puheenjohtajalta perusteluja sille, miksi valtuustoseminaaria ei kannata pitää kaupungintalolla. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

SSS uutisoi viikko sitten Salon kaupungin suunnittelemasta valtuustoseminaarista (SSS 1.9.). Artikkelissa haastateltu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Tamminen (ps.) perusteli sitä, miksi seminaari pitää järjestää Ruotsin-risteilyllä, eikä esimerkiksi Salon kaupungin omissa tiloissa.

Tammisen mukaan kaupungintalolla voidaan järjestää korkeintaan ”puolen päivän seminaareja”. Kokemus on kuulemma osoittanut, että sen jälkeen osallistujat alkavat pikkuhiljaa lähteä kotiin.

Luettuani Tammisen perustelut seminaarin järjestämispaikasta, alkoi asia kummastuttaa. Siksi haluaisin kysyä Heikki Tammiselta, onko Salon virkamiesjohdossa ja kaupunginvaltuustossa niin huono työmoraali, että väki ei todellakaan pysy paikalla muualla kuin laivassa?

Jokusen seminaarin läpi käyneenä voin todeta, että ei niistä kukaan ole poistunut ennen tilaisuuden loppua. Nyt Tamminen totuutta näkyviin, monet haluavat sen lukea.

Kari Laasanen

Salo

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
keijo.k
2 kuukautta sitten

Onko kaupungin päättäjäporukka laivaseminaarissa suljetussa tilassa, etteivät pääse kesken kaiken livahtamaan, laivan muihin rientoihin?

Jii
2 kuukautta sitten
Reply to  keijo.k

Eihän sellaista voi olla, että kokoushuoneessa oltaisiin lukittujen ovien takana. Ja jos ovesta pääsee ulos, ovat kaikki houkuttelevemmat paikat kovinkin paljon lähempänä kuin kotikaupungissa. Taitaa olla lähinnä kyse siitä, että jos et ole seminaarissa, et sitten pääse kotiin, vaan ’joudut’ olemaan laivassa. Taitaa tuo kotiin lähtö olla niin kamala asia pomoille.

Antti
2 kuukautta sitten
Reply to  Jii

Ei seminaareihin osallistuminen ole pakollista

Urpo
2 kuukautta sitten
Reply to  keijo.k

Laivaseminaareja käyttävät yrityksetkin aivan samoista syistä kuin kirjoituksessa mainitaan. En jaksa ymmärtää, miksi asia nähdään tuollaisena mörkönä.

Tuhlausta
2 kuukautta sitten
Reply to  Urpo

Siksi, että me kaupunkilaiset koemme sen rahan tuhlauksena. Työasiat voisi käsitellä työpaikalla. Jokainen virkistäytyköön omalla ajallaan ja omalla kustannuksellaan. Yritykset tekevät siten kuin niiden taloudellinen tilanne sallii. Kaupunki ei ole yritys vaan toimii veronmaksajien rahoilla.