Alkavalla Muistiviikolla on luvassa luentoja ja muistinhuoltoa

0
Muistiviikolla puhutaan muistista monissa eri tilaisuuksissa.

Ensi viikolla vietetään valtakunnallista Muistiviikkoa.

Salon Muistiyhdistys muistuttaa, että on tärkeää kohdata muistisairas ihminen kunnioittavasti. Jos kohtaa esimerkiksi kaupassa muistisairaan ihmisen, jolla on hankaluuksia, kannattaa pysähtyä, kuunnella rauhassa ja tarjota apua.

Salossa ja Somerolla Muistiviikkoa vietetään järjestämällä erilaisia tapahtumia ja luentotilaisuuksia.

Salon kaupungintalolla on torstaina 21. syyskuuta klo 16.30–19 Edunvalvontavaltuutus- ja muisti-ilta, jossa lakimies Mikko Mäkelä Someron Säästöpankista luennoi oikeudellisesta ennakoinnista ja edunvalvontavaltuutuksesta. Varhan edustaja kertoo muun muassa huoli-ilmoituksesta. Tapahtuma alkaa kahvitarjoilulla ja muisti-infolla klo 16.30, ja luento alkaa klo 17.

Perniössä, MLL:n Popukassa (Salontie 1) on puolestaan torstaina klo 10–11.30 Aivotreenit. Luvassa on asiaa muistista sekä aivojen aktivointia erilaisilla tehtävillä.

Somerolla pidetään keskiviikkona 20. syyskuuta klo 16–18 Kiiruun koulun auditoriossa (Kiiruuntie 4) Kuule ja muista -luento. Kuuloliiton asiantuntija Maarit Honkasola luennoi heikentyneen kuulon ja muistin yhteydestä.

Perjantaina klo 10–11.30 Someron Muistikahvilassa (Heikintie 5) kerrotaan muistista ja muistinhuollosta.