Päävalmentaja puhisi ja puhkui – sarjassa säilymisen sinetöinnin sijaan SalPa hätäili johtoasemassa ja sinetöi sekoilun punaisella kortilla

1
Ensimmäiset puoli tuntia SalPa oli alati vaarallinen JJK:n maalin lähituntumassa. Osat vaihtuivat kuitenkin ottelun edetessä. (kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Salon Palloilijoiden päävalmentaja Tero Suonperä oli 2–2-kotitasapeliin päättyneen jalkapallon miesten Ykkösen ottelun jälkeen hyvin, hyvin vihainen. Ei olisi tarvinnut kuunnella, mitä mies sanoo. Siinä määrin kiukkuisuus välittyi jo käyskentelystä ympäriinsä.

Syy kyseiseen olotilaan keittyi pelin aikana ja kypsyi lopullisesti ottelun viimeisestä tilanteesta tulleeseen JJK:n Lari Liukkosen tekemään tasoitusmaaliin. Kyseinen osuma hiljensi Salon Urheilupuiston ylänurmen äänimaailman kuin veitsellä leikaten.

– Ei herranen aika sentään. Ei voi hyväksyä tällaista omille varpaille kuseksimista. Ihan samanlaista tapahtui jo edellispelissä Gnistania vastaan, Suonperä puhisi.

Jalkapallossa aktiivisuus on monesti hyve, mutta joskus hitaastikin hyvä tulee. Tässä tapauksessa voi todeta, että SalPa hätäili vastustajalle mahdollisuudet tasoitukseen ja lisäsi todennäköisyyttä entisestään Roope Pyyskäsen punaisella kortilla.

– Lopun pelaaminen oli ihan kamalaa. Surkean puolustamisen lisäksi aiheutimme lopussa kaksi paitsiota ja tuhrimme maalintekomahdollisuudet, Suonperä tuskaili.

– Koko pelin ajan aiemmin olimme liian hitaita ja lopussa liian nopeita. Yleisö taisi miettiä, että sarjassa säilyminen on jo selvää. Näköjään niin miettivät myös jotkut pelaajat, hän jatkoi.

Yleisömäärä oli SalPan kauden pienin. Lauantain pelien lisäajoilla muuttui moni asia. SalPan säilymisen sinetöitymisen sijaan JäPS nousi loppuhetkien voitolla kolmen pisteen päähän, ja Jarolla on mahdollisuus eron kaventamiseen seuraavassa pelissä.

Toki SalPan putoaminen vaatisi edelleen hyvin monen tuloksen kääntymistä joukkueelle epäedullisesti.

SalPan keskikenttäpelaaja Mikke Louhela pohti, että joukkue päästi JJK:n peliin mukaan aivan turhaan.

– Ei saatu tukittua heidän pallollista pelaamistaan. Meidän aiempi vahvuutemme eli puolustus petti pahasti. Toki meillä oli ihan tarpeeksi maalipaikkoja voittaakin tämä peli.

Niin, ensimmäisen vartin jälkeen edes 3–0-kotijohto ei olisi ollut pelitapahtumiin nähden suurempaa liioittelua. Kun Joonas Meura teki avausmaalin, oli pallo ollut pelissä alle 40 sekuntia.

Meuran potkutekniikan osalta ei pitäisi yllättyä enää mistään, mutta tolpan kautta verkkoon päätynyt laukaus pääsi silti kohahduttamaan. Moni taisi yleisössä odottaa Thomas Agyirin vasemman jalan variaatiota.

SalPa on kääntänyt joitain otteluita vaihtojensa avulla, kuten edellisen JJK-pelin Jyväskylässä. Niin olisi kuvitellut tapahtuvan tälläkin kertaa varsinkin, kun JJK ei saanut Ykkösen tasolle melko hälyttävästi mukaan täyttä vaihtopenkillistä miehiä.

Dominoineen alun jälkeen heikentynyt peliesitys näkyi siinä, että Suonperä teki kaksi vaihtoa toisen puoliajan alkuminuuteilla. Apua tästä ei tullut, vaan ulosajon myötä kävi lopulta päinvastoin.

Ensimmäisen puoliajan kulmapotkut menivät 5–1, toisen 45-minuuttisen kulmat JJK:lle 7–0.

SalPa oli tähän asti voittanut kaikki neljä otteluaan muita nousijoita vastaan. Alemman jatkosarjan joukkueista oli kertynyt keskimäärin kaksi pistettä per peli, ylemmästä joukkuekuusikosta 0,6 pistettä.

Joukkue oli siis päihittänyt entistä miesten maajoukkueen päävalmentajaa Antti Muurista lainaten ”ne, ketkä piti”. Ei voittanut tällä kertaa, vaikka Albijon Muzaci tekikin 78. peliminuutilla hänelle melko tyypillisiä vaihtelevia suorituksia. Heti varteenottavan maalintekopaikan tuhrimisen jälkeen tuli vuorostaan tyylikäs chippi.

– Meinattiin väistää luoti, mutta loppu ”kruunasi” tämän pelin. Tästä lähtien laitan kentälle vain pelaajia, joita kiinnostaa yrittää. Jos joku miettii, että onko liian rajua sanoa näitä asioita, niin ei se ole, Suonperä puhkui.

Roope Kantola ja kumppanit kontrolloivat pelitapahtumia, kunnes SalPan ote alkoi lipsua.

MIESTEN YKKÖNEN

SalPa–JJK 2–2 (1–1)

Maalit:
3. Joonas Meura 1–0,
19. Aleksi Tarvonen 1–1,
78. Albijon Muzaci 2–1,
90+5. Lari Liukkonen 2–2.

Ulosajo: Roope Pyyskänen 90+3. minuutilla

SalPan kokoonpano: Halil Bagci; Frans Grönlund, Michael John, Joonas Meura; Oskari Jakonen (83. Valtteri Olsbo), Daniel Kepot, Thomas Agyiri (57. Aleksi Jännes, v), Roope Kantola, Mikke Louhela (57. Roope Pyyskänen, v+v=ua); Jesse Huhtala (46. Olli Jakonen), Albijon Muzaci (80. Elmo Heinonen).
SalPan muut vaihtopelaajat: Tatu Österlund (mv), Mikael Anttila.

Laukaukset (kohti maalia): 16–10 (9–5)
Kulmapotkut: 5–8

Yleisöä: 412
Erotuomari: Amir Hajizadeh.

OHO!

Punainen kortti oli SalPan kauden ensimmäisen. Vastustajajoukkueiden pelaajille niitä on tullut viisi.

SalPan seuraava ottelu: la 23.9. FF Jaro–SalPa klo 16.

Subscribe
Huomio
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Potkis
13 päivää sitten

Sanokaa Mäntylän sanoneen.