Paimion kaupunki partioi ja vartioi, jotta nuorten väkivalta loppuisi

0
Jari Jussinmäki toteaa kaupungin tekevän yhteistyötä virkavallan kanssa. Kaupunki on ottanut asiakseen myös varmistaa, että rikosilmoitukset tulee tehtyä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Filppu

Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki sanoo kaupungin ryhtyneen toimiin, jotta lasten ja nuorten parissa kesän aikana alkanut häiriökäyttäytyminen saadaan loppumaan. Paimiossa on raportoitu lapsiin ja nuoriin kohdistuneista väkivaltaisuuksista, joihin teini-ikäisten jengin on havaittu syyllistyneen.

Porukka on kiristänyt ja varastanut uhreiltaan rahaa ja tavaroita sekä uhkaillut, lyönyt, potkinut ja nöyryyttänyt (SSS 31.8.2023).Tapahtumista kuvattuja videoitaon levitetty. Lounais-Suomen poliisille on tehty tapauksiin liittyviä rikosilmoituksia.

– Haemme vakavasti keinoja, joilla tilanne saadaan hallintaan. Ilmeisesti se on jonkun verran rauhoittunutkin sen ansiosta, että viranomaiset ovat panostaneet tilanteen haltuunottoon. Poliisi valvoo ja tekee tutkintaa. Kaupunki tekee omia toimenpiteitään, Jussinmäki kertoo.

Kaupunki on lisännyt välituntivalvontaa ja tehostanut viikonloppupartiointia keskustassa niissä paikoissa, joissa nuoriso kokoontuu. Partiointiin toivotaan edelleen lisää vanhempia.

Jussinmäki toteaa kaupungin pitävän aktiivisesti yhteyttä viranomaisiin ja huolehtivan myös siitä, että rikosilmoitukset eivät jää tekemättä.

– Tarvittaessa lisäämme vartiointia. Sitä on ennenkin ostettu määräajoiksi esimerkiksi kirjastoon. Omatoimikirjaston käyttöä seurataan koko ajan ja häiriökäyttäytymiseen puututaan tiukasti, hän sanoo.

Jussinmäki toteaa, että tarpeen vaatiessa vartiointia on mahdollista järjestää vaikka koulun pihalle.

– Haemme aktiivisesti kontaktia nuoriin. Kesäkauden jälkeen avautui nuorisotila Tillintupa, jossa kaupungin nuorisotoimi saa heihin helposti yhteyden. Kaupungin perustama mopotalli on myös vilkkaassa käytössä.

Paimion kaupunginhallitus keskusteli nuoriso-ongelmasta ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä. Tämän viikon kokouksessa Jussinmäki informoi hallituksen pöytäkuntaa tehdyistä ja suunnitelluista toimista, ja keskustelu jatkui.

– Kaupungintalolla on pidetty palavereja koulu- ja nuorisotoimen kanssa. Maanantaina tapasimme virkavallan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sekä Paimiossa toimivien lastensuojelulaitosten edustajia, Jussinmäki kertoo.

Torstai-illaksi kaupunki järjesti keskustelutilaisuuden vanhemmille.