Raija Kuosa, 82, sai tarpeekseen isännöitsijän vitkuttelusta ja turvautui poikkeukselliseen keinoon –  ”Tämä alkaa ottaa kupoliin”

9

Pertteliläinen Raija Kuosa tunnustautuu rauhalliseksi persoonaksi, mutta hänenkin mittansa alkaa olla täynnä.

Kuosan rivitaloasunnon katto Turrintiellä alkoi vuotaa kahdesta kohtaa olohuoneessa 28. elokuuta. Tämän seurauksena Kuosa, 82, on majoittunut siitä asti evakkoon 53-neliöisen asuntonsa makuuhuoneeseen.

– En suutu kovin helposti, mutta tämä alkaa ottaa kupoliin. Vuodosta on kolme viikkoa, eikä mitään ole tapahtunut asian korjaamiseksi, neljä vuotta sitten asunnon ostanut Kuosa harmittelee.

Kuosan asunnon olohuoneen lattialla on punainen ämpäri ja harmaa pyyhe. Kalusteet sitkeä Kuosa siirsi omatoimisesti pois vuodon kohdalta.

– Ainoastaan isoa taulutelevisiota en jaksanut siirtää. Minulla on makuuhuoneessa radio ja pienempi televisio.

Isännöitsijä oli luvannut Kuosan mukaan, että katon korjaaminen voisi alkaa mahdollisesti tämän viikon aikana.

– Korjauksen alkaminen on kestänyt liian kauan. Pelkään, että seuraavilla sateilla katosta alkaa vuotaa entistä reippaammin vettä. Katto pitäisi saada kuntoon mahdollisimman nopeasti, Kuosa vaatii.

Raija Kuosan asunnon olohuoneessa kalusteita on siirretty pois vuodon alta. SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kuosa kertoo kärsivänsä homeallergiasta ja pelkäävänsä senkin vuoksi tilannetta paljon.

– Minua alkaa yskittää, jos vietän vähänkin aikaa olohuoneessa. En saisi oleskella asunnossa, jossa on mahdollisesti hometta. Kyllähän tässä terveenä pärjäisi, mutta minulla on paljon muitakin sairauksia, hän sanoo.

Kuosa on pettynyt isännöitsijään toimintaan.

– En ole saanut kiinni häntä. Yhden tekstiviestin isännöitsijä lähetti. Siinä hän sanoi, ettei asunnossa ole homevaurioita.

Salon Seudun Sanomat tavoitti taloyhtiön isännöitsijän, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa lehdessä.

Kuosan mukaan isännöitsijä ei ole tullut paikan päälle katsomaan kosteusvaurioita vaatimuksista huolimatta. Hän on yrittänyt saada isännöitsijän niin kovasti katsomaan paikalle, että laittoi jopa viime perjantain Salon Seudun Sanomiin sekalaiset-palstalle kutsun isännöitsijälle.

Kosteusvaurioiden jälkiä Raija Kuosan asunnossa Perttelissä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kuosan mukaan isännöitsijä on toiminut kohteessa noin vuoden verran.

– Seuraavassa yhtiökokouksessa on tarkoitus antaa hänelle isot jalanjäljet, Kuosa kuvailee.

Kuosa toivoo, että tämä viikko toisi vihdoin remonttimiehet paikalle. Ennen sitä hänen on vain sopeuduttava tilanteeseen.

– Kudon makuuhuoneessa sukkia Ukrainaan. Ruuan suhteen minulla ei ole hätää. Kauppias tuo joka maanantaina ruuat minulle, Kuosa kiittelee.

Subscribe
Huomio
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
10 päivää sitten

No nythän on niin ettei pelkkä yksittäinen vuoto tee hometta rakenteisiin välittömästi ja kun kosteus pääsee kuivumaan pois ei muodostu hometta.
Tuskin tuolla välikatossa ikuista sadetta on.

Kuntalainen K
10 päivää sitten
Reply to  Tosi on

Niin, tiedän ihan omasta kokemuksesta, että jopa yksi sade riitti tekemään hometta kun olosuhteet olivat otolliset.

Uskomatonta
10 päivää sitten

Ihan tyypillistä isännöitsijän toimintaa.
Minäkään en ole eläessani vielä kohdannut isännöitsijää jota oikeasti kiinnostaisi yhdenkään taloyhtiön asiat.
Isännöintiala kaipaa pikaisesti valvovaa viranomaistahoa.

pertti
10 päivää sitten
Reply to  Uskomatonta

Nyt haukutte väärä puuta. Hallituksen kuuluu valvoa isännöitsijän toimintaa, hallitus myös vastaa siitä onko talo kunnossa. Ei isännöitsijä. Isännöitsijä toimii hallituksen ja hallituksen puheenjohtajan käskystä. Hallitus on vastuussa tässäkin taloyhtiössä remontin tekemisestä, ei isännöitsijä. Hän tekee niinkuin hallitus käskee.
Tämän asunnon omistaja voi lähteä miettimään vaatiko hallitukselta korvauksen remontin viivyttämisestä. Rahallinen korvaus.

Mä vaan
10 päivää sitten
Reply to  pertti

Oikein. Isännöitsijä on taloyhtiön hallituksen alainen.
Viisaskaan isännöitsijä ei voi teettää remontteja tai muuta ilman taloyhtiön hallituksen tai yhtiökokouksen päätöstä.
Mot: taloyhtiö saunassa nykyisin 60 astetta. Ylälauteella.

Pete
10 päivää sitten
Reply to  Mä vaan

Isännöitsijä on kuitenkin yleensä se oikea yhdyshenkilö osakkaiden ja hallituksen välillä. Eli häneen otetaan ensiksi yhteyttä saadakseen asiansa hallituksen tietoon. Muitakin käytäntöjä voi tietysti olla.

pertti
10 päivää sitten
Reply to  Pete

Periaatteessa kyllä Hallitus on se mihin pitäisi ottaa yhteyttä. Monet hallitukset ovat ulkoistaneet yhteydenoton isännöitsijöille mikä ei ole oikein. Jos on olemassa huoltoyhtiön niin yhteyden otto sinne.
Isännöitsijä voi olla 50 yhtiön sopimusta ja niissä voi olla 1000 asukasta. Ymmärrätte miten mahdotonta on isännöitsijän on jokaiseen kysymykseen antaa oikea vastaus, hän tarvitsee kuitenkin hallituksen luvan tehdä jotain.

Olli
9 päivää sitten
Reply to  Mä vaan

Sehän riittää.

pertti
10 päivää sitten

Jokainen henkilö voi soittaa kiinteistöliittoon Turkuun ja kysyä mitä voi tehdä. sinne on olemassa numero (maksullinen) määrättyinä päivinä ja aikoina voi soittaa. En muista numero se löytyy Kiinteistöliitosta. Täytyy muistaa, että hallitus on aina vastuussa taloyhtiön remonteista, ei isännöitsijä. Isännöitsijä vasta sen jälkeen kun Hallitus antanut isännöitsijälle määräyksen. Muistakaa kuitenkin Hallitus ja hallituksen puheenjohtaja on isännöitsijän esihenkilö. Eli se voi erottaa isännöitsijän jos se puhuu hallituksen tekemättömistä asioista.