Peter Nygårdin oikeudenkäynnissä Torontossa kuullaan syyttäjän puheenvuoro

0
Nygårdia, 82, syytetään seksuaalirikoksista ja vapaudenriistosta. LEHTIKUVA / AFP
Nygårdia, 82, syytetään seksuaalirikoksista ja vapaudenriistosta. LEHTIKUVA / AFP

Suomalaissyntyisen muotisuunnittelijan Peter Nygårdin seksuaalirikosoikeudenkäynnissä Kanadan Torontossa kuullaan tänään syyttäjän puheenvuoro. Nygårdia, 82, syytetään seksuaalirikoksista ja vapaudenriistosta.

Oikeudenkäynnissä on tähän mennessä pidetty lyhyitä istuntoja. Aiemmin tässä kuussa oikeudenkäyntiä seuranneet kertoivat, että hauraan oloinen Nygård tuotiin paikalle pyörätuolilla.

Nygård on ollut vangittuna joulukuusta 2020 lähtien. Oikeus on evännyt Nygårdin pyynnön päästä takuita vastaan vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä.

Toronton oikeusjutun lisäksi Nygårdia vastaan on nostettu vastaavia syytteitä Quebecissä ja Manitobassa. Kanadan lisäksi Nygårdia syytetään seksuaalirikoksista myös Yhdysvalloissa. Kanadan oikeusviranomaisten mukaan hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin, kun oikeusjutut Kanadassa on saatu päätökseen.

Väitetyt tapaukset ajoittuvat 1980-luvun lopulta 2000-luvulle. Syyttäjien mukaan Nygårdilla on ollut kymmeniä uhreja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla.

Syytteiden mukaan Nygård valitsi kohteekseen naisia ja tyttöjä, jotka tulivat köyhistä oloista tai joita oli aiemmin hyväksikäytetty. Hän käytti mallintöitä ja muita muotialan töitä verukkeena houkutellakseen naisia lähelleen.

Nygård on toistuvasti kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat syytteet.

Oikeuden istunto Torontossa alkaa kello 17 Suomen aikaa.