Raikas ja aktiivinen ensimmäinen puoliaika riitti Vilppaalle voittoon Uudessakaupungissa – päävalmentaja Savolainen soimasi itseään toisen puoliajan vaikeuksista

0
Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon Vilpas avasi voittotilinsä syksyn toisessa koripallon harjoituspelissään Uudessakaupungissa perjantaina. Vilpas kaatoi Korihait 91–87.

– Ensimmäinen puoliaika oli tosi raikas ja aktiivinen. Olimme aggressiivisia hyökkäyspäässä ja hyökkäsimme henkilökohtaisesti hyvin, Vilpas-luotsi Jussi Savolainen summasi.

Vilpas johti ottelua parhaimmillaan parillakymmenellä pisteellä ja puoliajallakin yhdellätoista. Pelistä tuli lopulta tiukka, ja siitä Savolainen soimasi itseään.

– Vaadin puoliajalla pelaajilta pallon liikettä ja joukkuehyökkäämistä, mikä passivoitti meitä paljon. Sanamuotoni oli ehkä väärä, ja aloimme miettiä liikaa ratkaisuja hyökkäyksessä. Se johti hirveään määrään pallonmenetyksiä, Savolainen kertoi.

– Mutta sitä varten näitä otteluita pelataan, että valmennus sekä pelaajat oppivat ja saamme yhteisiä kokemuksia ja toistoa muitakin kuin omia vastaan.

Tilastoissa Vilppaasta esiin nousivat Tavon King (17/3), Djimon Henson (15/3) ja Teemu Suokas (14/2/4 syöttöä).

Ensi viikolla Vilpas esiintyy kotiyleisönsä edessä Hanhivaara-turnauksessa. Vilpas kohtaa Salohallissa Korihait perjantaina ja Kouvot lauantaina. Turnauksen neljäs joukkue on Pyrintö.

– Tavoitteena on ottaa askeleita taas eteenpäin. Puolustuslevypallopelaamiseen pitää erityisesti kiinnittää huomiota.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments