Roope Ahosen ikimuistoisessa ottelussa vastustajan kannattajat huusivat hänen nimeään – katso kuvagalleria koripallouran varrelta!

0
Salon Seudun Sanomien ensimmäinen kuva Roope Ahosesta (vas.). Yhdysvalloissa pelattuun Biddy Basket -turnaukseen lähtivät myös Lauri Tiainen ja Lauri Keto-oja. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Seudun Sanomat pyysi ammattilaiskoripallouransa lopettanutta Roope Ahosta valitsemaan viisi ikimuistoista ottelua matkan varrelta.

Miesten SM-karsintaa, Karkkila–Vilpas, kevät 2009

– Olin silloin vielä ihan junnu. Kun oman seuran kasvattina pystyi auttamaan joukkueen nousemaan Korisliigaan, oli se ihan mielettömän hienoa. Varsinkin, kun siinä ryhmässä oli monia, joiden kanssa olin pelannut samoissa juniorijoukkueissakin.

Vilppaan yleisöbuumi oli valloillaan jo liigakarsinnoissa 2009. (kuva: SSS-arkisto)

Miesten EM-kilpailut, Slovenia–Suomi Ljubljanassa, syksy 2013

– Katsomossa noin 10 000 slovenialaista. Voitto oli meille lopulta ratkaisevan tärkeä siinä, että saimme villin kortin seuraavan vuoden MM-turnaukseen. Pääsin vielä itse pelaamaan tuossa ottelussa paljon.

Kreikan pääsarjaa, Kolossos Rodou–AEK Ateena, kevät 2017

– Menee vieläkin kylmiä väreitä. Tein voittokorin juuri ennen loppusummeria suurseuraa vastaan, ja vastustajan kannattajat rupesivat huutamaan nimeäni. Olin ainakin jättänyt muistijäljen… Se voitto avasi pelaamistamme loppukautta kohdenkin hyvin.

Roope Ahosen tekemä voittokori sai vastustajajoukkueen kannattajat huutamaan hänen nimeään. (kuva: Philippos Philippou)

Espanjan kakkosliigaa, Oviedo–Breogan, talvi 2020

– Ylivoimaisesti uran isoin loukkaantuminen tapahtui tuossa ottelussa, jota oli katsomassa maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Tämä on tietysti muistona kaikkea muuta kuin positiivinen, mutta toisaalta jaksoin kaivaa itsestäni esiin vähän erilaista luonnetta kuntotusvaiheessa. Senkin vuoksi otin pelin tähän listaan.

Espanjan kakkosliigan 3. finaali Granada–Breogan, kesä 2021

– Tämä ottelu varmisti mestaruuden, kun voitimme melkein 30 pisteen erolla vieraskentällä. Itse olin poissa kentiltä ennen tuota yli vuoden, mutta pystyin nousemaan aloitusviisikkoon. Tunne oli upea kaiken tehdyn kuntoutustyön jälkeen.​

Roope Ahonen on ollut Salon Seudun Sanomien palstoilla säännöllisesti jo noin 15 vuotta. Tässä kuvasatoa.

Salolaispoika oli myös lupaava jalkapalloilija. (kuva: SSS-arkisto)
Vuonna 2006 Ahonen valittiin B-poikien SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi. (kuva: SSS-arkisto)
Vuosina 2007-2009 tapahtui piipahdus pääkaupunkiseudulla, seuroina Torpan Pojat ja Rekolan Urheilijat. (kuva: SSS-arkisto)
Paluu Vilppaaseen toi ikimuistoisen liiganousun keväällä 2009. (kuva: SSS-arkisto)
Pikkuveli Riku Ahonen (vas.) liittyi liigarinkiin kesällä 2009. (kuva: SSS-arkisto)
Armeijakavereista Roope Ahosesta ja Matti Nuutisesta tuli syksyllä 2010 joukkuekavereita Vilppaassa ja muutamaa vuotta myöhemmin myös maajoukkueessa. (kuva: SSS-arkisto)
Tie kohti Etelä-Euroopan koripallokenttiä vei Tukholman kautta. Ensimmäinen seura ulkomailla oli Solna Vikings. (kuva: SSS-arkisto)
Ruotsin kausien jälkeen Vilpas-kasvatti kohtasi Bisonsin paidassa muun muassa Vilppaan. (kuva: TS-arkisto)
Päävalmentaja Henrik Dettmann (taustalla) nimesi vuoden 2015 EM-joukkueeseen sekä Roope Ahosen että Petteri Koposen. (kuva: SSS-arkisto)
Kirjaimellinen kotiinpaluu tapahtui kesällä 2021. (kuva: TS-arkisto)

Paras salolaislähtöinen koripalloilija ei ole ”pituudella tai fysiikkatalentilla pilattu”, mutta päättyneestä urasta tuli hieno

 

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments