Salo tukee 15 000 eurolla Halikon Kurpitsaviikkoja – ilmaisbusseilla houkutellaan vieraita myös kartanoihin ja Veturitalliin

24
Kurpitsaviikoista on kasvanut valtava tapahtuma, joka vetää Halikon kurpitsapuistoon ihmisiä pitkin Suomea.

Salo tukee Halikon Kurpitsaviikkoja 15 000 euron avustuksella tänä vuonna.

Kaupunki tuki tapahtumaa pienemmällä summalla jo viime vuonna. Nyt Halikon Yrittäjien ja Rannikon Puutarhan kanssa on tehty sopimus markkinointiyhteistyöstä. Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen maanantaina.

Ajatuksena on, että kaupunki auttaa rahallisesti tapahtuman järjestelyjä ja saa vastapainoksi roppakaupalla myönteistä julkisuutta.

Kurpitsaviikoilla on omat kotisivut, minkä lisäksi tapahtumaa esitellään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Järjestäjien tavoitteena on laajentaa Kurpitsaviikot koko Salon alueelle levittäytyväksi ja jokavuotiseksi tapahtumaksi.

Halikon kurpitsapuiston suosio on ylittänyt villeimmätkin odotukset, ja nähtävyyttä tullaan katsomaan eri puolilta maata.

Kurpitsapuistoon jonotetaan pitkissä autoletkoissa, jotka matelevat Vanhaa Turuntietä. Samaan aikaan alueella kulkee runsaasti ihmisiä jalan. Yhdistelmä aiheuttaa riskejä. Siksi kaupungin tuesta 10 000 euroa on tarkoitus käyttää tapahtuman liikenneturvallisuuden parantamiseen ja liikenteenohjaukseen Halikon museosillan lähistöllä.

Kolmannes tuesta on tarkoitus käyttää tapahtuman verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien ylläpitoon ja sisällöntuotantoon.

Kurpitsapuiston liikennemääriä koetetaan hillitä myös ilmaisilla linja-autokuljetuksilla, joita kaupunki järjestää yhteistyössä Suur-Seudun Osuuskaupan kanssa.

Linja-autot kiertävät ruuhka-aikoina – kuten viikonloppuisin – Salon keskustan, kurpitsapuiston, Rikalanmäen, Wiurilan kartanon ja taidemuseo Veturitallin kautta kulkevaa reittiä. Samalla kävijöitä pyritään houkuttelemaan myös Salon keskustaan ja kartanoihin.

Veturitallin aukioloaikoja pidennetään, jotta turistit pääsevät halutessaan taidemuseoon.

Kurpitsaviikot järjestetään Halikossa 9.–22. lokakuuta.

Subscribe
Huomio
24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mikä tossa kiinnostaa, kurpitsa on aivan karmea
18 päivää sitten

On Rannikolla peltoja, miksi tapahtuma tarvii pitää noin huonossa paikassa? Vanhaa Turuntietä kulkee paljon autoja jo ihan ilman Kurpitsaviikkojakin, Hajalasta asti. Nuo viikot vaikeuttavat paikallisten liikkumista, kun asiakkaat pomppivat keskellä tiellä ja pimeässä. Muistan aikoinaan kun kävin Farmi-messuilla. Autot jätettiin kauas messualueelta ja linja-autot meni paikan päälle non-stop. Eli kielletään kokonaan autojen parkkeeraminen Vanhalle Turuntielle ja vaikka Prisman pihalle parkkialue. En muutenkaan ymmärrä koko villitystä. Asun melkein vieressä enkä oo ikinä käynyt paikan päällä, ei vaan kiinnosta. Ei kiinnostais vaikka olis tois puolella Suomea, kuten jotkut hullut tulee. Eihän tuolla ole edes mitään ihmeellistä, olis vaikka edes jotain toimintaa lapsille,… Lue lisää »

No huvinsa kullakin
18 päivää sitten

En ole myöskään koskaan käynyt näillä Kurpitsaviikoilla ja kurpitsan voi myöskin monasti ostaa siitä paikallisesta kaupasta ja leikellä haluamallaan tavalla. Tulee myös näin halvemmaksi.

Asukas
18 päivää sitten

Kattokaas kun me olemme niin erilaisia,yks pitää tosta ja toinen tästä. Jos ei järjestetä mitään,niin purnataan ja kun järjestetään taas purnataan.

Hyvä Esa!
18 päivää sitten

Mitä ihmettä? Jos Salossa (tai siis Halikossa) joku keksii jotakin uutta, niin heti sitä pitää mollata ja väheksyä ”en ole koskaan käynyt enkä aiokaan käydä” asenteella. Salo on päässyt, jos ei nyt ihan maailmankartalle, niin kumminkin suomalaisten tietoisuuteen keskellä alkavaa pimeyttä.
Hienoahan tuo on, kun lukemattomattomat kurpitsalyhdyt hohtaa pimeydessä. Ja nyt vielä kun on muutkin ovat havahtuneet ottamaan osansa mahdollisista tulovirroista, niin kurpitsaviikosta on iloa monella tapaa. Sehän tuo työtä tänne!

Mikä tossa kiinnostaa, kurpitsa on aivan karmea
17 päivää sitten
Reply to  Hyvä Esa!

Se olis jumalauta sama vaikka tuon olis keksinyt joku kuusjokelainen, en silti olis käynyt katsomassa. Muutama kaiverrettu kurpitsa rivissä, hurraa! Kannattaa lähteä tuota ihmettä katsomaan jopa pohjoisesta asti. Eihän se ole yrittäjä joka on tyhmä vaan se joka maksaa. Esalle hatun nosto hyvästä ideasta, mutta ideaa vois vielä paisuttaa tuolta mansikkamaan reunasta…Pointti on että miksi jumiutua tuohon osoitteeseen kun se on kaikilla tavoin hankala ja kaukana kurpitsapellosta. Amerikoissa perheet käyvät itse hakemassa kurpitsat pellolta ja samalla on järjestetty perheelle aktiviteettejä. Jos jotain matkii, niin matkikoot kunnolla. Ja minä en ole purnannut mistään ettei mitään järjestettäisi vaan että tämäkin tapahtuma voitaisi… Lue lisää »

Ajattelin vaan
14 päivää sitten

Aamuhämärässä usvan seassa nähtynä tuo kurpitsalyhtyjen määrä vaan on hienoa katseltavaa.

Tavis torilta
18 päivää sitten

Salo n riittävän harmaa, niin hyvä, että kirkas oranssinen kurpitsa houkuttelee paikkakunnalle käymään väkeä kauempaakin Suomesta. Ollaan tyytyväisiä. Somerollahan ollaan monin tavoin esillä esim tv-kanavilla. Ja onhan näitä karnevaaleja, on valkosipuliyötä ja mansikkakarnevaaleja m.m.

Vesimeloni
18 päivää sitten

Totta,parempi lopettaa koko tapahtuma ja möllötetään kaikki kotona. Itseasiassa kielletään kaikki ulkoilmatapahtumat samalla.

MDI
18 päivää sitten

Siinä perussalolainen mielipide, ei ihme, että Salo on vähän nuupahtanut.

Turvallisuus
17 päivää sitten
Reply to  MDI

No, koetapa asua se pari viikkoa tässä naapurissa, olisit varmaan samaa mieltä. Nykybensanhinnoilla ei viitsis kahta viikkoa ajaa kiertotietä. Nimittäin on todella pelottavaa illalla ajaa ohi, melkein pimeässä ja ihmiset hullunkiilto silmissä jättää autot sinne sun tänne ja pomppii tiellä, lasten kanssa. Pelottaa et vielä käy jollekin huonosti.

MDI
17 päivää sitten
Reply to  Turvallisuus

Minä minä jne.. Jos pelottaa niin kierrä, kyse on kuiten vain kilometristä tai kahdesta, johon bensaa kuluu lusikallinen.

Veka
18 päivää sitten

Vaikka nämä aiemmat kommentoijat eivät kurpitsaviikoilla käykään, kävi viime vuonna 250 000 ihmistä. Se on tukemisen ja järjestämisen arvoista.

Että näin
17 päivää sitten
Reply to  Veka

Mitenkähän tämä kävijämäärä (250000) on saatu laskettua. Myös kauppaliikkeet ovat auki ja he myös tarvitsevat paikoitustilaa asiakkailleen.

Taneli
12 päivää sitten
Reply to  Että näin

Tuo kävijämäärähän on hyvä vitsi. Jos laskee määrän kahdenviikon päiville, niin liki 18 000 päivässä. Ei kyllä ole totta.

Italiaano
18 päivää sitten

Sillä saisi jo monta kurpizzaa.

Tosi on
18 päivää sitten

Liikenteen ohjaus ja valvonta kuntoon .
Tiellä paljon vaaratilanteita juuri poukkoilevien ihmisten tähden ja nii auta parkkeerataan juuri mihin halutaan .
En myöskään usko että Sso on riemuissaan jos prisman piha täytetään ei asiakkaisen autoista

Hyvä Esa!
17 päivää sitten
Reply to  Tosi on

No onhan siellä tilaa niille sirkuksille ja kaiken maailman autonäytöksillekin… Tuurissa Keskisen Kyläkauppa tarjoaa tivolinäytöksiä ilmaiseksi lapsiperheille ja kas kummaa – nämä käyvät samalla osoksillakin ja tuovat rahansa kauppiaalle. Siinä on mallia salolaisille yrittäjyydestä.

Maija
17 päivää sitten
Reply to  Tosi on

Ainakin haluaisin uskoa että Design Hill toivottaa tervetulleeksi kaikki jotka parkkiin mahtuvat, kunhan non stop kyyti järjestyy kurpitsojen kulmille.
Ennakkomarkkinoinnin yhteydessä olis hyvä saada kunnon kartta minne autot voi parkkeerata.

Kurpitsaton
11 päivää sitten
Reply to  Tosi on

Olen samaa mieltä, varmaan löytyisi turvallisempi paikka pitää kurpitsajuhlaa. Asun myös melkein vieressä ja pihat ovat täynnä vieraita autoja, kun ”me vaan käydään” ajattelematta, että parkkipaikat on tarkoitettu asukkaille.

Pihat ja paikat tarkoitettu asukkaille
11 päivää sitten
Reply to  Kurpitsaton

Toivottavasti Kurpitsajuhlan järjestäjät takaavat, että pihat ja parkkipaikat ovat tämänkin juhlan aikana asukkaiden käytettävissä, ja ettei niitä käytettäisi väärin.

Urpo
17 päivää sitten

Pitäähän hulppeaa tulosta tekevälle yritykselle jakaa lisää tukirahoja.

Repa
12 päivää sitten
Reply to  Urpo

Ymmärrät asian tarkoituksella väärin tai sitten olet kateellinen tukirahoista jotka eivät edes mene kyseiselle yritykselle vaan tuen avulla pyritään jakamaan tapahtuman saavuttamaa hyvää pöhinää myös muille alueen yrityksille.

Urpo
12 päivää sitten
Reply to  Repa

Ilmeisesti kannattavuutta ei ole luvassa, kun osalliset eivät halua kustannuksia itse maksaa.

Pertti
12 päivää sitten

Kyllä ilmasto kiittää!