Salolainen Maija Kymäläinen hakee Keskustanuorten puheenjohtajistoon

0
Maija Kymäläinen haluaa keskustan nousevan eduskuntavaalien jälkeisestä alennustilasta ja tekevän ronskia ja räväkkää politiikkaa.

Salolainen agrologiopiskelija Maija Kymäläinen on ehdolla Keskustan nuorisojärjestön varapuheenjohtajaksi.

23-vuotias Kymäläinen on Salon kaupungin varavaltuutettu ja kaupunkikehityslautakunnan jäsen sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sote-palvelulautakunnan jäsen.

Hän toimii kolmatta vuotta Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana ja toista vuotta Keskustanuorten liittohallituksen jäsenenä.

Kymäläinen vaatii puolueeltaan tavallisen tallaajan näköistä politiikkaa ilman taikatemppuja.

– Keskustalaisen politiikan pitää olla ronskia ja räväkkää. Tarvitsemme puhetta ihmisten arjen asioista, Maija Kymäläinen linjaa tiedotteessaan.

Hän haluaa nostaa niin keskustapuolueen kuin Keskustanuortenkin eduskuntavaalien jälkeisestä alennustilasta.

– Keskustanuorten on aika laittaa politiikan tekeminen toimintansa keskiöön, ja suunnattava katse kevään 2025 kunta- ja aluevaaleihin.

Kymäläinen kritisoi kovasanaisesti pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusta.

– Häntä itseään hyödyttävä, miljardeja maksava junahanke sekä veroalennukset ovat hallitukselle tärkeämpiä kuin mummon pääsy lääkäriin tai maakunnan turvalliset koulutiet. Vain Keskusta näyttää huolehtivan elämän välttämättömyyksistä: työstä, terveydestä ja turvallisuudesta, hän sanoo.

Keskustan nuorisojärjestö valitsee uuden puheenjohtajistonsa vuosiksi 2024–2025 lokakuun lopulla Kuopion liittokokouksessa. Kymäläistä esittävät varapuheenjohtajaksi Varsinais-Suomen ja Salon Keskustanuoret.