Salon Yrittäjien LSJH-aloite tutkitaan:  kaupunginhallitus haluaa kunnon perusteet

2
Lounavoima Oy:n jätevoimala tuottaa kaukolämpöä Salon verkostoon. Yhtiön omistavat yhdessä kaupungin kaukolämpöyhtiö ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy. Kuva: SSS arkisto/Santeri Iltanen

Salon Yrittäjien aloitetta Salon eroamiseksi LSJH:sta ei ohiteta pelkällä kuittauksella loppuun käsitellyksi. Kaupunginhallitus päätti maanantaina Juhani Nummentalon (kok.) esityksestä ja äänin 5–8, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.

Ajatuksena on, että näin aloitteen tekijöille annetaan mahdollisuus esittää lisäperusteluja ja kaupungille mahdollisuus perustella omaa vastaustaan.

Nummentalon palautusesityksen kannalla olivat Saku Nikkanen (sd.), varajäsen Sanna Lundström (kok.), Kaisa Palohonka (sd.), Anna Härri (vihr.), Mikko Lundén (ps.), Simo Paassilta (sd.) ja Anna-Leena Yli-Jama (kok.).

Keskustan Johanna Riski, Johannes Alaranta ja Ulla Huittinen sekä perussuomalaisten Osmo Friberg ja Antti Olkinuora olisivat jatkaneet asian käsittelyä.

Salon Yrittäjät esitti myös toukokuussa 2020, että kaupunki eroaisi Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:stä ja ottaisi jätehuollon omiin käsiinsä. Kaupunki vastasi aloitteeseen marraskuussa 2021. Vastauksen mukaan LSJH:sta luopuminen olisi kuntalaisten kannalta tarpeetonta ja kallista.

Yrittäjäyhdistys laittoi keväällä 2020 aloitteensa myös Kuntalaisaloite.fi-palveluun kerätäkseen sen tueksi nimiä. Nimien keruu lopetettiin tässä kuussa, ja yhdistys jätti aloitteen uudelleen kaupungin käsiteltäväksi.

Aloitteessa oli toista tuhatta allekirjoitusta. Puheenjohtaja Jukka Alangon mukaan yhdistyksellä on lisäksi 268 nimeä paperilla (SSS 20.9.).

Asiaa valmistellut Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi oli sitä mieltä, että yrittäjäyhdistyksen aloite on käytännössä sama kuin keväällä 2020 tehty. Kaupunki on jo vastannut aloitteeseen kerran, eikä uutta selvitystä ole tarpeen käynnistää. Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen esittikin, ettei aloite aiheuta toimenpiteitä ja että se katsottaisiin loppuun käsitellyksi.

Kaupunginhallituksen palautuspäätös tarkoittaa, että asia valmistellaan sille uudelleen ja perusteellisemmin.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
2 kuukautta sitten

Ja mitä se maksaa onko turhaa työtä.
Minne Salo toimittaa jätteet jos päätetään erota .
Avataanko Peppursuon kaatopaikka?Perustetaan uusi?
LSJH ei varmasti ota Salon jätteita vastaan sanalla hinnalla .
Vai liitymmekö LOIMI-Hämeen jätehuoltoon .
Annetaan asioiden nyt vain olla näin .
Ei vaalikonen loppijen lopuksi osannut yhdistää minua ja äänestämääni ehdokasta näyttää sille että olemme aivan erilonjalla .

Olli
2 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Juurikin näin, LSJH on ja pysyy vaikkakin sieltä suunnasta toisinaan tulee hivenen omituisia ehdotuksia ja jopa määräyksiä.