Sirenin kaksoset ovat tiukasti mukana Helmarien pelipaikkakilvassa – ”Aina se on pettymys, jos kentälle ei pääse”

0
Vantaalaislähtöiset Emmi ja Oona Siren ovat pelanneet uransa läpi yhdessä. Kuvassa Emmi Siren. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Vantaalaislähtöiset Emmi ja Oona Siren ovat pelanneet uransa läpi yhdessä. Kuvassa Emmi Siren. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on noussut tämän vuoden vahvoilla esityksillään tilanteeseen, jossa eri pelipaikoille on tarjolla runsaasti eri pelaajavaihtoehtoja.

Kilpailu peliminuuteista on tiukkaa. Päävalmentaja Marko Salorannan maajoukkueryhmään vuosi sitten nousseet kaksossiskot Oona ja Emmi Siren, 22, jäivät ilman minuutteja perjantaina Turussa pelatussa Kansojen liigan Slovakia-avauksessa, mutta se ei KuPS-kaksikkoa lannista.

– Totta kai sitä haluaa päästä aina kentälle, ja aina se on pettymys, jos sinne ei pääse. Mutta tiedostan myös sen, että kilpailu (pelipaikoista) on tosi kovaa, ja se perjantain peli meni todella hyvin. Hyvillä mielin täällä ollaan oltu, treeneissä ja muutenkin, keskikentällä pelaava Oona Siren viittasi Suomen 4–0-voittoon.

– Tunnelma Turussa oli tosi hieno, ja se antaa itselle vielä lisää motivaatiota pelipaikasta kilpailemiseen, maajoukkueessa laitapuolustajana pelannut Emmi Siren komppasi.

Uusi mahdollisuus peliminuutteihin on tiistaina, kun Suomi kohtaa toisella ottelukierroksella Romanian. Suomi lähtee vierasotteluunkin suosikkina, onhan helmikuulta pohjalla Romanian 4–0-tyrmäys Kyproksella pelatussa kansainvälisessä turnauksessa.

– Emme tiedä vielä kokoonpanosta mitään, mutta uskon, että saattaa tulla jotain kierrätystä. Joukkueessa on sen verran hyviä pelaajia, alkukaudella polvivamman takia kolmisen kuukautta sivussa ollut Emmi Siren sanoo.

Aktiiviselle pelitavalle kiitosta

Päävalmentaja Saloranta on molemmille Sireneille tuttu hahmo jo tyttömaajoukkueista pitkältä ajalta. Sirenit olivat muun muassa Salorannan joukkueessa mukana vuonna 2018, kun Suomen alle 17-vuotiaat tytöt saavuttivat ikäluokan EM-kisoissa kolmossijan ja pääsivät historiallisesti MM-kisoihin.

Salorannan Helmarit hyökkää aktiivisesti, mikä on Sirenien mieleen.

– Pidän siitä, että haluamme pelata rohkeasti, ottaa pallonhallinnan ja avata monipuolisesti peliä, Emmi sanoo.

– Hän (Saloranta) haluaa keskustella pelaajien kanssa. Tuntuu, että hän on monipuolistanut hyökkäyspelaamista paljon, Oona täydentää.

Sirenit olisivat peliotteidensa puolesta voineet nousta A-maajoukkueeseen jo aiemminkin, mutta Salorannan edeltäjän Anna Signeulin maajoukkueessa nuoret pelaajat eivät juuri saaneet debyyttimahdollisuuksia.

– Silloin tuntui aika kaukaiselta asialta, että saisi A-maajoukkuekutsun, Emmi Siren toteaa.

Kimpassa läpi tähänastisen uran

Vantaalaislähtöiset Sirenit ovat pelanneet uransa läpi yhdessä, niin myös Kansallisessa liigassa, jossa kaksikko edusti aiemmin Tikkurilan Palloseuraa. Sisarukset asuvat yhdessä ja opiskelevat jalkapallon vastapainona Itä-Suomen yliopistossa.

– On se ihan vaihtoehto, että menemme jatkossa eri seuroihin, vaikka onhan se varmasti iso muutos, jos sillä tavalla jossain vaiheessa käy, Oona pohdiskelee ja kertoo, että siirtokysyntää on ollut myös ulkomailta.

Sirenien edustama KuPS kohtaa ensi sunnuntaina Suomen cupin loppuottelussa HJK:n. Kansallista liigaa kuopiolaiset johtavat kuuden pisteen erolla HJK:hon.

Paavali Pastila