Tästä yökerhosta Rauli Baddingkin lauloi: Somerolla voi taas bailata pakkassäässä, kun legendaarinen Hämeenportti palaa

1
Sadik Kizilyamac on pyörittänyt kolme kesää terassiravintola Böndeä. Lokakuussa hän tarttuu yökerhon ohjaksiin, kun perinteinen Hämeenportti palaa jälleen Someron ravintolakartalle. Kuva: SSS-arkisto/Päivi Malin

Someron ravintolapalveluihin viime syksynä tullut iso aukko jäi lyhytaikaiseksi. Maalaiskaupunki saa tauon jälkeen myös talvikaudeksi yökerhon, sillä legendaarinen Hämeenportti palautuu ravintolakäyttöön. Yrittäjä Sadik Kizilyamac on vuokrannut Hämeenportin tilat ja avaa niissä yökerhon ja pubin.

– Yökerho aukeaa parin viikon päästä, jos vain saamme anniskeluluvan siihen mennessä, Kizilyamac kertoo.

Kizilyamac luottaa yrittäjänä paikan perinteiseen nimeen eli yökerho kantaa nimeä Hämeenportti. Yökerho tulee olemaan auki viikonloppuisin yöneljään asti.

– Keskitymme nimenomaan viikonloppuiltoihin. Ruokaravintoloita on Somerolla niin paljon, että sille puolelle emme lähde. Pikkujouluihin ja muihin tilaisuuksiin vuokraamme tiloja, Kizilyamac huomauttaa.

Someron ravintolamaailma on Kizilyamacille tuttu, sillä hän on pitänyt Hämeenportin vieressä sijaitsevaa Bönden terassiravintolaa kolme kesää. Hän ehti pyörittää hetken myös Hämeenporttia ennen kuin koronarajoitukset sulkivat kaikki ravintolat.

Bönde sulkeutuu talveksi tulevan viikonlopun jälkeen. Tänä vuonna 30 vuotta täyttänyt kesäravintola Rantatupa sulki ovensa talvikaudeksi viime viikonloppuna.

Sadik Kizilyamac on tuonut Böndeen säännöllisesti esiintyjiä. Hän lupaa livemusiikkia myös Hämeenporttiin.

– Esiintyjiä on tulossa joka toinen viikonloppu, muuten tarjolla on karaokea. Avajaisissa esiintyy Lord Est.

Kizilyamac luottaa elävän musiikin vetovoimaan.

– Ainakin Böndessä esiintyjät ovat vetäneet asiakkaita, sillä olen menneeseen kesään tyytyväinen.

Kizilyamac etsi jo viime syksynä Somerolta kuumeisesti tilaa yökerholle, mutta sopivaa vuokratilaa ei löytynyt. Hän on tyytyväinen, että voi nyt vastata asiakkaiden toiveisiin.

– Erityisesti nuoriso on toivonut kovasti yökerhoa myös talveksi, jotta heidän ei tarvitse ajaa Saloon tai Forssaan.

Hämeenportti palaa jälleen yökerhoksi. Ravintola on päässyt myös Rauli Badding Somerjoen lauluun Bussi Somerolle.

Hämeenportin tiloissa toimi vajaat puolitoista vuotta Hotelli Olla, joka avasi ovensa viime vuoden keväällä. Kahvilaa ja hotellia pyörittänyt Olla-Riitta Mäkelä sulki kahvilan tänä syksynä.

– En ehdi joka paikkaan, Someron Kaurakedossa vanhassa koulussa Myötätuulen majataloa, kesäteatteria ja kahvilaa pyörittävä Mäkelä huomauttaa.

Hämeenportin kiinteistön omistava Olli Raitanen kertoo, että hotellin toiminta jatkuu. Hämeenportissa on majoitustilat 15 henkilölle.

– Etsimme hotellille parhaillaan vetäjää, väliajan pyöritämme sitä itse, Raitanen sanoo.

Olla-Riitta Mäkelää työllistää tällä hetkellä myös 35 000 norsun kokoelma, jonka nastolalainen Auli Jyllinvuori-Mäkinen testamenttasi hänelle.

– Jyllinvuori-Mäkinen oli lukenut lehdestä, että kerään norsuja, ja kutsui minut luokseen. Hän totesi, että meitä on kaksi norsuhullua, ja halusi, että saan norsupuisto Villa Fantin norsut hänen kuolemansa jälkeen.

Osa norsuista on jo esillä Kaurakedon norsukahvilassa ja majatalon tiloissa. Mäkelä aikoo avata myöhemmin myös norsupuiston entisen koulun vanhalle jalkapallokentälle.

– Tarkoitus on saada puisto auki ensi kesäksi. 35 000 norsun lajittelussa on kuitenkin niin kova työ, että kaikkia ei varmasti saada esille.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hienoa
2 kuukautta sitten

Hieno uutinen koko Somerolle. Myöhään auki oleva iltaravintola kuuluu elinvoimaisen paikkakunnan palveluihin. Lisäpisteet myös perjantain pitkästä aukiolosta.