Sudet tappoivat uuhen Perniössä –  omistaja oli juuri viemässä lemmikkejään turvaan

4
Katraassa oli kymmenen uuhta. Kuvituskuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Kymmenen lemmikkilampaan katraasta harhautunut uuhi päätyi susien saaliiksi Perniössä perjantaina aamupäivällä. Omistajaa oli vain hetkeä aiemmin varoitettu kahdesta sudesta, ja hän oli viemässä lampaita laitumelta suojaan.

– Pari lammasta oli hakiessa harhautunut, ja toiselle niistä oli käynyt huonosti. Lampaassa oli selvät puremajäljet. Toinen lampaista on kunnossa, petoyhdyshenkilö Pekka Arimaa Perniön seudun riistanhoitoyhdistyksestä kertoo.

Silminnäkijä oli nähnyt Aimontapossa kaksi sutta aamukymmeneltä, ja tieto oli välitetty lampaiden omistajalle välittömästi. Arimaan mukaan laitumelta lampolaan on vain satakunta metriä, mutta kaksi uuhta oli matkalla livahtanut omille teilleen.

Lemmikkilampaiden omistaja ei susia nähnyt. Hän huomasi Arimaan mukaan vasta lampolassa, että katraasta puuttui kaksi eläintä.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
2 kuukautta sitten

Lopettaahan nuo sudet pitää, eivät ne enää mitään metsän riistaa hae. Suojelijat lampaiden aitauksiin vartioimaan, tekisivät jotain hyödyllistä.

Kuka pelkää ketä
2 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K

Tai jos suojelijat tulisivat vuodeksi pariksi asumaan metsän reunassa olevaan mökkiin, alueella missä tiedetään susien liikkuvan. Sieltä todenperäistä kerrontaa, kun iltahämyssä istuu pihakeinussa ja sitten hiippailee susi samalle pihalle. Jos vielä olisi kanakoppi ja muutama lammas.

Niin pitää
2 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K

Puhut täyttä asiaa,olen samaa mieltä. Suojelijat suojelemaan lampaita susilta kyllä asenne muuttuu kun vartioivat yötä päivää lampaita. Kyllä heille siitä todellisuus valkenee.

Tavis torilta
2 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K

Sudet pysyttelee poissa sen aikaa, että tappolupa umpeutuu sutta kohtaamatta. Sen jälkeen voi taas tullakin saaliin hakuun! Että onkin hoksannut?????