Suomen koripallonaiset välttävät EM-karsinnoissa maanosan terävimmän kärjen

0
Salolaislähtöinen Helmi Tulonen oli mukana saavuttamassa universiadien pronssimitalin. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Aivan Euroopan terävin kärki ei osunut samaan EM-karsintalohkoon Suomen naisten maajoukkueen kanssa. Suomi karsii vuonna 2025 pelattaviin kisoihin Unkarin, Slovenian ja Bulgarian kanssa.

Kahdeksan karsintalohkon voittajat sekä neljä parasta kakkosta etenevät lopputurnaukseen. Siellä pelaavat automaattisesti järjestäjämaat Italia, Kreikka, Tshekki ja Saksa.

Unkarin sijoitus maailmanrankingissa on 19:s, Slovenian 26:s, Bulgarian 58:s ja Suomen 66:s. Esimerkiksi viime kesän EM-lopputurnauksen mitalimaat Espanja, Belgia ja Ranska arvottiin muihin lohkoihin, samoin rankingin kymmenes Serbia ja 14:s Turkki.

Toki valtaosan viimeisimmän vuosikymmenen karsintaotteluista hävinneen Suomen tehtävä on haastava. Unkari oli kyseisissä EM-kisoissa komeasti välierissä. Slovenia pelasi lopputurnauksessa mutta hävisi kaikki kolme alkulohkon otteluaan.

Ensimmäiset karsintaottelut pelataan marraskuun alkupuolella. Suomi kohtaa alustavan ohjelman mukaan Bulgarian vieraskentällä 9. marraskuuta ja Unkarin kotipelissä 12. marraskuuta.

Karsintoihin osallistuu kaikkiaan 36 maajoukkuetta.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments