Suomen vuoden alihankkija löytyy Salosta akkutehtaalta: ”Valmet Automotiven kasvutahti hakee vertaistaan”

0
Valmet Automotiven Salon akkutehtaassa on tehty miljoonia akkupaketteja sähköautoille. Yritys kuuluu maailman suurimpien autoteollisuuden toimittajien joukkoon. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys eli Logy on myöntänyt palkinnon vuoden 2023 alihankkijalle. Se saatiin tänä vuonna Saloon.

Palkinnon pokkasi Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinja. Sillä kehitetään ja valmistetaan akkumoduuleja ja -järjestelmiä varsinkin autoteollisuuden käyttöön.

Akkujärjestelmien kysyntä on kasvanut voimakkaasti, kun sähköautot ovat vallanneet katukuvan ja poliittiset päätökset usuttavat ilmastosyistä valitsemaan sähkökäyttöisiä menopelejä.

Valmet Automotive on kyennyt reagoimaan markkinoiden muutoksiin ripeästi, perustelee yhdistys palkintoa.

Ensimmäinen suursarjatuotantoon soveltuva akkutehdas aloitti toimintansa Salossa vuonna 2019. Pian tämän jälkeen nousi Valmet Automotiven akkutehtaita myös Uuteenkaupunkiin ja Saksaan.

– Alihankkija on haastavalla toimialalla tavoitellut kasvua ennakkoluulottomasti ja kunnianhimoisesti. Kasvutahti akkuliiketoiminnassa hakeekin vertaistaan, kehuu Logyn alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo tiedotteessa.

– Yrityksen liiketoimintalinjasta on lyhyessä ajassa kehittynyt sekä merkittävä työllistäjä Suomessa että varteenotettava toimija globaaleilla markkinoilla.

Salon akkutehtaan johtaja Kimmo Suupohja pitää palkintoa suurena kunniana:

– Tämä on osoitus siitä, että olemme tehneet oikeita asioita. Samalla pidämme mielessä, että edessä on vielä paljon tehtävää ja monia tavoitteita saavutettavaksi, hän kommentoi Logyn tiedotteessa.

Vuoden Alihankkija ja Vuoden Päähankkija -palkintoja on myönnetty vuodesta 1987. Tunnustukset julkistettiin 26.9. Alihankinta-messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Vuoden Päähankkijana palkittiin Sako Oy Riihimäeltä. (SSS)