Taalajäiden suomalaiskummajainen saa näyttöpaikan Dallasista

0
Christopher Gibson on syntyisin Karkkilasta. Hän siirtyi jo teini-ikäisenä Pohjois-Amerikkaan. LEHTIKUVA/AFP
Christopher Gibson on syntyisin Karkkilasta. Hän siirtyi jo teini-ikäisenä Pohjois-Amerikkaan. LEHTIKUVA/AFP

Jääkiekon NHL-kauteen valmistautuva Dallas Stars nimesi harjoitusleirin kokoonpanoonsa 30-vuotiaan suomalaismaalivahdin Christopher Gibsonin, joka kiekkoili viime kaudella Seattle Krakenin AHL-farmijoukkue Coachella Valley Firebirdsissä.

Dallasin verkkosivujen mukaan harjoitusleirin kokoonpanossa on kaikkiaan seitsemän maalivahtia. Suomalaisista kenttäpelaajista mukana ovat joukkueen runkopelaajat Esa Lindell, Miro Heiskanen, Jani Hakanpää ja Roope Hintz.

Gibson on syntyisin Karkkilasta ja pelasi juniorivuosinaan esimerkiksi espoolaisissa Jäähongassa ja Bluesissa sekä Suomen poikamaajoukkueissa. Hän siirtyi jo teini-ikäisenä Pohjois-Amerikkaan. Vuodenvaihteessa 2011–12 hän torjui kaksi ottelua Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ikäluokan MM-kilpailuissa.

Los Angeles Kings varasi Gibsonin vuonna 2011 toisella kierroksella. Hän oli kyseisen vuoden kolmas suomalaisvaraus Joel Armian ja Markus Granlundin jälkeen.

Maalivahti on tavoitellut läpimurtoa NHL-jäille jo vuosikymmenen ajan ja on päässyt tolppien väliin neljällä kaudella New York Islandersissa ja Tampa Bay Lightningissa, mutta vastuu on jäänyt vähäiseksi. Hän kuului Tampa Bayn mestaruusjoukkueeseen kaudella 2020–21, mutta ottelumäärä ei riittänyt Stanley Cupiin.

Petteri Ikonen

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments