Taannoin kiinni saatu Italian etsityin mafiapomo on kuollut sairaalassa

0
Matteo Messina Denaro sairasti vuosia suolistosyöpää. Hän jäi tammikuussa kiinni pyrkiessään syöpähoitoihin Palermon lähellä sijaitsevalle klinikalle oltuaan sitä ennen pakosalla kolme vuosikymmentä. LEHTIKUVA/AFP/Italian karabinieerit
Matteo Messina Denaro sairasti vuosia suolistosyöpää. Hän jäi tammikuussa kiinni pyrkiessään syöpähoitoihin Palermon lähellä sijaitsevalle klinikalle oltuaan sitä ennen pakosalla kolme vuosikymmentä. LEHTIKUVA/AFP/Italian karabinieerit

Tammikuussa kiinni saatu Italian pahamaineisimpiin mafiajohtajiin kuulunut Matteo Messina Denaro on kuollut italialaisessa sairaalassa, kertoi italialaisuutistoimisto Ansa maanantaina. Hän oli kuollessaan 61-vuotias.

Messina Denaro sairasti vuosia suolistosyöpää. Hän jäi kiinni pyrkiessään syöpähoitoihin Palermon lähellä sijaitsevalle klinikalle oltuaan sitä ennen pakosalla kolme vuosikymmentä.

Mafiapomo oli siirretty sairaalaan elokuussa. Tätä ennen häntä oli hoidettu vankilassa. Italialaismedia kertoi viikonloppuna Messina Denaron olevan koomassa, ja lääkärien mukaan hänen tilansa oli parantumaton.

Messina Denaro tuomittiin aikanaan elinkautiseen vankeuteen lukuisista murhista. Hän oli viimeinen vapaalla jalalla ollut mafiapomo, joka 1990-luvulla osallistui mafiaa vastustaneiden tuomareiden Giovanni Falconen ja Paolo Borsellinon murhiin sekä Milanon, Rooman ja Firenzen pommi-iskuihin.