Ulos marssineet Helsinki-Vantaan työntekijät palasivat töihin

0
Matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä keskiviikkoaamuna.  LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä keskiviikkoaamuna. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina ulos marssineet maahuolinnan työntekijät palasivat töihin keskiviikkoaamuna.

Ulosmarssin jäljiltä matkustajille oli vielä keskiviikkona aamulla toimittamatta noin 4 000 laukkua. Kyseessä oli sekä lähteviä että saapuvia laukkuja, joita ei ollut pystytty purkamaan, kerrottiin Finnairin viestinnästä STT:lle.

– Pyrimme toimittamaan ne asiakkaille mahdollisimman pian. Otamme asiakkaaseen henkilökohtaisesti yhteyttä laukun saavuttua, niin voimme sopia toimituksesta, viestinnästä sanottiin.

Keskiviikolta oli peruttu ulosmarssin vuoksi kolme lentoa: Pariisista Helsinkiin, Brysselistä Helsinkiin ja Kööpenhaminasta Helsinkiin. Lennot peruttiin jo tiistaina, koska koneet eivät päässeet lähtemään Helsingistä.

Ulosmarssin pontimena oli Ilmailualan Unionin IAU:n puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan Finnairin yksipuolinen ilmoitus siitä, että alennettujen lippujen myynti huolintapalvelujen työntekijöille lopetetaan.