Uutissuomalainen: Eduskunta aikoo tinkiä menoistaan kaksi miljoonaa euroa tällä vaalikaudella, kansanedustajien toiminnasta ei aiota säästää

0
Vuoden 2022 tilinpäätöksen mukaan eduskunnan menot olivat 129,7 miljoonaa euroa vuodessa. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN
Vuoden 2022 tilinpäätöksen mukaan eduskunnan menot olivat 129,7 miljoonaa euroa vuodessa. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Eduskunta aikoo säästää menoistaan kaksi miljoonaa euroa tällä vaalikaudella, kertoo Uutissuomalainen.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo Uutissuomalaiselle, että säästöt aiotaan kohdistaa eduskunnan hallintoon. Rauhio sanoo, että eduskunta ei aio säästää kansanedustajien toiminnasta.

Vuoden 2022 tilinpäätöksen mukaan eduskunnan menot olivat 129,7 miljoonaa euroa vuodessa.

Eduskunnan puhemiehistöllä ei ole suunnitelmissa palkkatalkoita kansanedustajille. Vuonna 2015 eduskunnan silloinen puhemiehistö esitti, että kansanedustajat lahjoittaisivat viikon palkkionsa valtiolle tai hyväntekeväisyyteen.

Eduskunnan nykyinen puhemies Jussi Halla-aho (ps.) kertoo Uutissuomalaiselle suhtautuvansa varauksellisesti tämän kaltaisiin toimiin.

– Kansanedustajien palkkiot ovat kiihottava aihe, mutta arvioni on, että olisi vaikeaa saavuttaa yhteisymmärrystä siitä, mikä olisi sopiva taso kyseisille palkkioille, Halla-aho sanoo Uutissuomalaiselle.

Kansanedustajien palkkioista päättää erillinen palkkiotoimikunta. Peruspalkkio vaihtelee noin 7 000–8 000 euron välillä kuukaudessa. Tarkka summa riippuu edustajavuosien määrästä.