Veljesten voittamalle Kroatialle lähtö EM-kisoista – Bulgarian katsomotunnelma päättyi neljännesvälierään

0
Kotikatsomon kannustus ei auttanut Bulgariaa yllätykseen. (kuva: Euroopan lentopalloliitto)

Kaksi Suomen kanssa samassa lentopallon miesten EM-alkulohkossa pelannutta joukkuetta joutuivat pettymään neljännesvälierissä. Sekä Kroatia että Bulgaria kokivat tappion samaisessa Varnassa, jossa Suomikin ottelunsa pelasi.

Suomen ”Veljekset” aloitti turnauksen loistavasti 3–0-voitolla Kroatiasta. Kyseinen Kroatia oli hyvin lähellä puolivälieräpaikkaa, mutta viides erä kääntyi perjantaina Romanian eduksi pistein 15–12.

Viime vuosien aikana usein Suomea vastaan pelanneelle Romanialle puolivälieräpaikka on kova saavutus. Kaukaisten vuosikymmenien menestysmaa ei yltänyt vuosina 1997–2017 EM-lopputurnauksiin, ja kahdeksan parhaan joukkoon se kipusi viimeksi 38 vuotta sitten.

Oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä voittanut ja turnauksen mestarisuosikkeihin lukeutuva Ranska ei puolestaan jättänyt kisaisäntä Bulgarialle yllätysmahdollisuuksia. Erälukemat 25–21, 25–21, 25–15 kertovat ottelusta oleellisen.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments