Vilhonkadun uudella lastenkirpputorilla vaatteet ovat esillä kuin vaateliikkeessä – Piilosta tulee viihtymispaikka koko perheelle

0
Jenni Vigg (vas.) ja Sannariikka Suomi ovat aloittaneet Pikkuhyrrän tiloissa siivouksen ja remontin. Myymättä jääneet tuotteet he aikovat kierrättää eteenpäin ja tehdä paikasta sitten omannäköisensä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon keskustassa Vilhonkadulla toimineen lastenvaatekirppiksen tarina jatkuu.

Kirpputori Pikkuhyrrä etsiskeli kesällä uutta yrittäjää, koska Janni Portaankorva oli luopumassa sen pyörittämisestä. Nyt uudet yrittäjät ovat löytyneet, ja toimeen tarttuvat ystävykset Jenni Vigg ja Sannariikka Suomi.

– Olen aina halunnut olla kirppistäti! Se on ollut unelmani, naurahtaa Jenni Vigg.

– Olemme molemmat kirppisharrastajia ja palanneet juuri äitiyslomalta takaisin työelämään. Tämä sattui meille sopivaan hetkeen, Suomi sanoo.

Seuraavien viikkojen ajan Vigg ja Suomi aikovat tehdä tiloissa ahkerasti remonttia. Uuden kirpputorin avajaisia vietetään Salon syysmarkkinoiden aikaan eli 28. syyskuuta.

– Varauksia on jo tehty noin 30, eli saamme varmasti myymälän täyteen avajaisiin mennessä, Suomi toteaa.

Kirpputori Pikkuhyrrä aloitti toimintansa tammikuussa 2021. Edellisen yrittäjän mukaan Salossa on kyllä kysyntää lasten tuotteisiin keskittyvälle kirpputorille ja asiakaskunta on jo valmiiksi olemassa.

Vigg ja Suomi aikovat jatkaa yritystoimintaa viemällä sitä omaan suuntaansa. Heidän myymälänsä nimeksi tulee Piilo Second Hand & Kids Store, sillä kirpputorin yhteyteen tulee myös Suomen valmistamien lastenvaatteiden myymälä.

– Olen toiminut jo pitkään yrittäjänä ja ommellut lastenvaatteita kotoa käsin. Nyt olisin joka tapauksessa alkanut etsiä itselleni työtiloja, mutta saankin ne tähän kirpputorin yhteyteen, halikkolainen Sannariikka Suomi kertoo.

Muurlalaislähtöinen mutta nykyään paimiolainen Jenni Vigg on puolestaan tehnyt uransa asiakaspalvelutyössä. Tällä hetkellä hän on myyjänä kauppakeskus Myllyn Intersportissa. Ensi viikolla hän siirtyy kokonaan yrittäjäksi.

– Myönnän, että kyllä se jännittää. Mutta minulla on kova luottamus, että kyllä se hyvin menee. Onhan minulla kumppanina kokenut yrittäjä, Vigg hymyilee.

Kaksikon ideana on tehdä Piilon kirpputorista mahdollisimman helppokäyttöinen sekä asiakkaan että myyjän kannalta. Kipputorille jätetään muutamia perinteisiä itsepalvelukirppispöytiä, mutta pääosa myymälästä rakennetaan kuin mikä tahansa vaateliike. Vaatteet asetetaan esille koon mukaan, ja esimerkiksi kengät, ulkovaatteet, naamiaisasut ja lelut tulevat esille omiin telineisiinsä.

– Se on lastenkirpputoreilla tätä päivää. Asiakkaat voivat varata ajan, jolloin he tuovat meille tuotteensa, ja me hinnoittelemme, silitämme ja henkaroimme ne ja laitamme esille, Suomi kuvailee.

Tuotteiden myyjä maksaa myymälälle 22 euron kertamaksun, ja tavaroidensa myyntituotosta hän saa 70 prosenttia. Myyntiin otetaan vaatteita aina kokoon 170 asti.

– Otamme tosi mielellämme myyntiin isompiakin lasten vaatteita. Oma lapseni käyttää kokoa 146, ja ostan edelleen hänelle vaatteita kirppareilta, mutta tarjonta on isommissa koissa vähäisempää, Suomi toteaa.

Viggin ja Suomen suunnitelmissa on luoda Piilosta paikka, jonne lapsiperheet voivat tulla viihtymään. Myymälään tulee lasten leikkipaikka, jossa lapsi voi telmiä sillä aikaa, kun aikuinen tekee ostoksia. Aikuinen voi myös rentoutua Piilossa kahvikupin äärellä, vaikka varsinaista kahviota sinne ei tulekaan.

– Tarjolle tulee muutamia istumapaikkoja, ja myyntiin kahvia sekä jotain pientä purtavaa. Salossa ei ole juurikaan paikkoja, joissa pienen lapsen vanhempi voisi rauhassa istahtaa ja lapselle olisi vieressä tarjolla leikkipaikka. Käyttöön tulee myös syöttötuoleja ja myyntiin lasten valmisruokaa, Suomi kertoo.

Myymälän aukioloajoissa pyritään huomioimaan myös työssäkäyvät vanhemmat. Myymälä on avoinna muina päivinä paitsi maanantaisin. Työssäkäyvillä on siis mahdollisuus poiketa siellä ainakin viikonloppuisin, ja lisäksi tiistaina ja keskiviikkona ovi on auki iltakuuteen asti. Varaukset kirpputorille tehdään Piilon verkkosivuilla.