Vilppaalle tuli tuplatappio turnauksesta, vaikka lauantain toinen puoliaika näytti jo positiivisempia merkkejä – katso ottelutallenteet tästä

0
Kouvojen Joel Mäntynen (kesk.) myrskysi Vilppaan Riku Laineen (vas.) ja Djimon Hensonin estely-yrityksistä huolimatta. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Salon Vilpas koki järjestämässään Hanhivaara-turnauksessa kaksi tappiota, kun lauantain ottelu päättyi Kouvolan Kouvojen 95–92 (55–47)-voittoon.

Pelin alku oli Vilppaalle aivan yhtä vaikea kuin Korihaita vastaankin. Kouvot latoi ensimmäisellä neljänneksellä 33 pistettä Vilppaan 18:aa vastaan, pääkokkinaan neljä onnistunutta kolmosta heittänyt ja 14 pistettä tehnyt Joel Mäntynen.

Toisella neljänneksellä Vilpas sai paremmin juonesta kiinni ja voitti kyseisen kymmenminuuttisen 29–23. Ero kapeni puoliaikataukoon mennessä siis kahdeksaan pisteeseen. Salolaisten takamies Tavon King teki ensimmäisellä 20-minuuttisella komeat tehot, jotka sisälsivät 18 pistettä ja neljä koriin johtanutta syöttöä.

Tauon jälkeen Vilpas kävi viiden pisteen päässä, ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Kouvojen johtotilanteessa 75-68.

Tauon jälkeen tapahtui sinänsä paljon: Vilppaan Juho Nenonen lähti ottelusta ulos teknisten virheiden takia, ja molemmista joukkueista jäi pelaajia penkille lievien loukkaantumisten vuoksi.

Vilppaan kannalta kovinkin positiivista oli se, että jalkaansa kolhun saanut King ja osuman
silmäänsä kokenut toinen takamies Teemu Suokas pääsivät vielä palaamaan peliin.

Vilpas kävi ohikiitäneen hetken ajan johdossa (86–84), kunnes Mäntynen puhkaisi 30 tehdyn pisteen rajan tasoittamalla ottelun. Viimeisillä minuuteilla Kouvot pelasi kuitenkin hyökkäyksensä fiksummin kuin yksityisyritteliäisyyteen sortunut Vilpas.

Illan tehoduo King ja Mäntynen summasi kumpainenkin 32 pistettä.

Aiemmin lauantaina Salohallin parketilla pelasivat  Korihait ja Pyrintö. Korihaista tuli viikonlopun tuplavoittaja 87–81-tuloksen myötä.

Ensimmäistä puoliaikaa dominoi Korihaiden sentteri Mikael Aalto. Hän onnistui kaikissa seitsemässä kahden pisteen heitossaan ja teki alle 15 minuutin peliajalla 19 pistettä. Yhteispistemäärä oli 25.

Pyrinnön Antero Lehto joutui ulosajetuksi toisella puoliajalla kahden teknisen virheen myötä.

 

Katso tästä la 23.9. kello 16.30 alkanut ottelu Salon Vilpas–Kouvot.

Ottelun selosti Jere Aalto ja kommentaattorina oli Salon Seudun Sanomien urheilutoimittaja Juha Tuuna.  Ottelu on katsottavissa tästä videotallenteena.

 

Jos lähetysikkuna ei näy laitteellasi yllä, voit katsoa lähetyksen tästä.

 


 

Perjantain ottelu Vilpas–Korihait

Vilpas oli perjantaina alussa vaikeuksissa siitä huolimatta, että Korihaiden Mikael Aallolle vihellettiin hädin tuskin minuutin peliajalla kolme virhettä. Ensimmäisen neljänneksen kahdella pisteellä voittanut (19–17) voittanut Korihait karkasi suurimmillaan jo 16 pisteen johtoasemaan 38–22.

Vilppaan hyökkääminen oli siinä vaiheessa väkinäistä, ja Korihait pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Elementissään oli etenkin Bojan Sarcevic, joka johti takamiehenä tuttuun tapaan peliä ja napsi lisäksi hänelle hyvin epätyypilliseen tapaan heitontorjuntoja.

Vilpas onnistui kuitenkin lähes puolittamaan johdon puoliaikataukoon mennessä. Teemu Suokas oli tässä vaiheessa kahdeksalla pisteellään kotijoukkueen paras pistemies.

Kolmatta neljännestä pelattiin varsin pitkään varsin tasaisissa merkeissä. Sittemmin Vilppaan ote esimerkiksi heittopelaamiseen jälleen herpaantui, ja toisaalta Korihait näyttää lupaavia otteita ensi viikolla alkavaa korisliigakautta silmällä pitäen.

Päävalmentaja Jussi Savolainen kutsui Vilppaan aikalisälle 43–57-tappiotilanteessa, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä kolmisen minuuttia. Välitöntä apua siitä ei ollut, kun ero kasvoi vielä neljällä pisteellä ennen kolmannen neljänneksen loppumista.

Vilppaan oma kasvatti Onni Mäkynen tuli viimeisen kymmenminuuttisen aluksi ensimmäistä kertaa kentälle. Hänen onnistunut kolmosensa auttoi osaltaan salolaisia kaventamaan tilanteen alle puolessatoista peliminuutissa kahdeksalla pisteellä 53–63:een.

Tämäkin hyvä hetki jäi silti lyhyeksi. Muun muassa Korihaiden sentterit nostelivat helppoja koreja, ja ottelun voitto alkoi olla jokseenkin selviö tilanteessa 53–69.

 

Katso tästä pe 22.9. kello 20 alkanut ottelu Salon Vilpas–Korihait.

Ottelun selosti Esa Mäkynen. Ottelu on katsottavissa videotallenteena.

 

Jos lähetysikkuna ei näy laitteellasi yllä, voit katsoa lähetyksen tästä.Turnauksen ennakkojuttu 21.9.

Salon Seudun Sanomat lähettää suorina lähetyksinä Vilppaan viimeiset harjoitusottelut ennen ensi viikolla alkavaa Korisliigaa.

Vilpas kohtaa perinteisessä Hanhivaara-turnauksessa perjantaina Korihait kello 20 ja lauantaina Kouvot kello 16.30. SSS:n lähettämät ottelut ovat selostettuja.

Turnauksen neljäs joukkue on Tampereen Pyrintö, joka kohtaa perjantaina Kouvot kello 17.e30 ja lauantaina Korihait kello 14. Nämä ottelut voit katsoa vain paikan päällä Salohallissa.

Vilpas lähtee kotiturnaukseen vajaamiehisenä, sillä jo ennestään kapeasta ryhmästä poissa ovat selkäänsä poteva kapteeni Mikko Koivisto sekä pitkäaikaispotilas Patrik Poutiainen.

Suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti Vilppaan amerikkalaisnelikkoon. Sähäkkä takamies Tavon King on jo väläytellyt potentiaaliaan niin harjoituksissa kuin harjoitusotteluissa. Viime kaudella Georgian Superliigan korikuningas Djimon Henson on Kingin ohella toinen Vilppaan ns. ”tulosvastuussa” oleva pelaaja. King ja Henson ovatkin olleet kauden ensimmäisissä harjoitusotteluissa Vilppaan parhaat pistemiehet.

Laituri Tyree Eadyn odotusarvo on huomattavasti matalammalla. Eadyn onnistumista mittaa paremmin se, pystyykö hän estämään vastustajaa tekemästä koreja.

Suurin kysymysmerkki onkin asetettu sentteri DeAndre Dishmanin perään. Viime viikon Korihait-ottelussa Dishman pelasi 19 minuuttia, jonka aikana hän heitti vain kahdesti ja menetti pallon seitsemän kertaa. Jos otteet eivät tästä merkittävästi parane tulevana viikonloppuna, saattaa Vilppaalla olla edessä uusi rekrytointiprosessi.

Hanhivaara-turnauksessa ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tekevät myös takamies Teemu Suokas ja varusmiespalvelustaan suorittava sentteri Luukas Vaara.

Turnauksen muista joukkueista Korihait on ainakin kesän hankintojen perusteella irtisanomassa ikuisen vuokrasopimuksensa Korisliigan kellarikerroksessa. Bojan Sarcevicin johtamalla joukkueella on vahva sentterikaksikko Javion OgunyemiMikael Aalto ja Korisliigasta tuttu jenkkilaituri Jalen Jackson.

Jyri Lehtosen Kouvot taas on muuttunut valtavasti. Neljän takamiehen ja yhden sentterin suoraviivaisella taktiikalla ilmeisesti jatkava Kouvot pystyi pitämään Susijengin ovea pian kolkuttavan Joel Mäntysen ja hankkimaan entisen susijengiläisen Aapeli Alasen.

Sen sijaan joukkueen amerikkalaisosasto on entuudestaan vieras. Mielenkiintoisin nimi on ehdottomasti vasta 19-vuotias ja 203-senttinen laituri Malik Bowman.

Myös Pyrintö on kokenut suuria muutoksia. Tero Vasell tuli Korihaista Miikka Sopasen rinnalle valmennustiimiin ja joukkueen kotimainen runko meni kokonaan uusiksi.

Antero Lehto palasi Nokian harharetkeltään takaisin kotiin ja Lapualta Pyrintö naarasi työmiehet Chrysostom Chukwuman ja Justus Kilpisen. Ensimmäisissä harjoitusotteluissa Pyrintö pätki Bisonsin kahdesti.​

Juttuun korjattu 21.9. klo 19.55 Pyrintö-Korihait-ottelun alkamisaika.

 


 

 

Lue lisää:

Ensin kolisivat jalat, sitten pää ja lopulta Hanhivaara oli liekeissä – ”Jyri huusi mulle, että kenet aion seuraavaksi teloa”

Vilppaalta arka ja laiska ensi-ilta, ja vaka vanhan Bojanin pullistelu kruunasi nöyryytyksen – ”Saatiin kyllä kuulla, ja ihan oikein, että saatiin”

Vilppaan kaikki katseet ovat tupladeessä