Vilppaan tytöt ehtivät olla SM-viestimitalisteina joitain kymmeniä minuutteja – protestin vastaprotesti palautti salolaiset neljänneksi

0
Alisa Emaldynova (vas.), Meira Hyvärinen ja Milla Elovaara juoksivat omaan tasoonsa nähden erittäin hyvin. (kuva: Vilpas)

Salon Vilppaan tytöt ehtivät olla SM-pronssimitalisteja joidenkin kymmenien minuuttien ajan 17-vuotiaiden 800 metrin viestissä. Turussa järjestettävien kisojen salolaisjoukkueessa olivat Milla Elovaara, Alisa Emaldynova ja Meira Hyvärinen.

Viestikapula putosi Elovaaran kädestä, kun aloitusosuus oli loppupuolella. Vilpas teki protestin, sillä se koki tilanteessa tapahtuneen estämisen Limingan Niittomiesten viestinviejän toimesta. Niittomiehet juoksi maaliin toisena.

– Meidän mielestämme kyseessä oli selkeästi estäminen. Milla menetti melko paljon aikaa hakiessaan kapulan. Samalla kisan luonne muuttui paljon, kun Alisalle ja Meiralle tuli paljon kirittävää ja he joutuivat juoksemaan aika paljon yksin, huomautti paikan päällä ollut Vilppaan nuorisopäällikkö Minna Lamminen.

Videotuomari hyväksyi vastalauseen, minkä myötä Niittomiesten joukkue hylättiin hetkeksi. Se teki kuitenkin vastaprotestin. Tuomarineuvosto käsitteli asiaa melko pitkään ja tuli siihen tulokseen, että alkuperäiset tulokset jätettiin voimaan. Näin Vilppaan loppusijoitus oli neljäs.

Vilppaan loppuaika oli 7.09,26. Seuraavaksi sijoittuneet joukkueet jäivät yli 20 sekunnin päähän. Takamatka Helsingin Kisa-Veikkoihin muodostui noin viideksi sekunniksi, eli kapulan noutamiseen kulunutta aikaa voi tässä vaiheessa vain jossitella. Voiton vei Lahden Ahkera.

Emaldynova juoksi toisen osuuden nopeimman ja koko kilpailun neljänneksi nopeimman osuusajan.

– Neljäs sija on hieno saavutus. Kaikki tytöt juoksivat omaa ennätysvauhtiaan, ja Meira sekä Milla ovat vasta 14-vuotiaita, Lamminen muistutti.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 9.9. klo 19.12.

 

 

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments