Virtuoso järjestää Salossa ainoan joulukonserttinsa, ja myös Ami Aspelund ja tangoprinsessa Katja Karisukki pysähtyvät Kivassa

0
Virtuoso on vieraillut Salossa Kivassa aiemminkin. Kuva on vuodelta 2016.

Keväällä Salon Teatteri järjesti ensimmäistä kertaa vierailuesityksen. Nyt tänä syksynä teatterilla on luvassa vierailuesityksiä peräti kolme.

– Kevään Antti Ketosen konsertista heräsi idea, että voidaanhan me tehdä muutakin kuin perinteistä teatteria! nauraa Salon Teatterin toiminnanjohtaja Mia Kuisma.

Tarkalleen ottaen Mariankadun teatteritalossa vierailuesitykset eivät olisi edes olleet mahdollisia.

– Tila ei olisi riittänyt, mutta nyt Kulttuuritalo Kivassa on hyvät mahdollisuudet. Lisäksi konserttisalina musiikki soi siellä erinomaisesti.

Syksyllä Kivassa soi kolme konserttia: Katja Karisukin, Ami Aspelundin sekä Virtuoson esitykset. Ensi vuoden puolelle on suunnitelmissa stand up -vierailua.

Teatteri pyysi syksyn vierailijaksi ennen kaikkea Virtuosoa.

– Hehän eivät Salon seudulla kauheasti esiinny, vaikka yksi heistä, Roope Pelo, on salolainen ja ollut mukana meillä näyttelemässä. Lippuja heidän esitykseensä onkin nyt varattu vierailuesityksistä eniten, Kuisma kertoo.

Virtuoso on saanut alkunsa Helsingin kaupunginteatterin Miss Saigon -musikaalista vuonna 2005. Levy-yhtyö Emii pyysi lauluyhtyettä levyttämään, ja neljä suurelle yleisölle silloin tuntematonta laulajaa – tenorit Juhana Suninen ja Roope Pelo sekä baritonit Jouko Uusipaasto ja Riku Pelo – kokoontuivat studiolle. Levy löi heti myyntiennätyksiä.

Virtuoso järjestää Salossa ainoan joulukonserttinsa. Esitys on jatkoa Provinssissa kajahtaneelle ”Kohta saapuu kevätyö” -konsertille ja on tietenkin nimeltään ”Kohta saapuu jouluyö”.

Salossa kuullaan myös Ami Aspelundia, joka kiertää tänä vuonna Suomea uransa 50-vuotisjuhlakiertueellaan.

– Amihan on myös ollut mukana meidän näytelmissämme, itse asiassa samoissa missä Roope Pelokin: Seilissä, Äidinmaassa ja Myrskyluodon Maijassa, Kuisma taustoittaa.

Aspelundin läpimurtoteos 1970-luvulla oli “Sinussa on roimaa alkumiehen voimaa”, jonka Kikka teki myöhemmin vielä tunnetummaksi. Sittemmin Aspelund on esittänyt pop-iskelmän lisäksi bluesia, jazzia, gospelia, sävellettyjä runoja ja show-numeroita.

Lokakuussa Salossa päästään kuuntelemaan myös Katja Karisukkia, jonka yleisö valitsi kesällä Seinäjoen tangomarkkinoilla suosikikseen. Karisukki pääsi tangomarkkinoilla toiseksi ja kantaa nyt tangoprinsessan titteliä.

Salon konsertin nimikappaleeseen – ”Pieneen sydämeen” – Karisukki ihastui jo lapsena niin paljon, että opetteli sen ulkoa.

Pieni sydän lauantaina 14.10., Amin Albumi 11.11. ja Virtuoso 9.12. Esitykset alkavat Kivassa kello 18.