VM:n Majanen varoittelee jo miljardin euron lisäsopeutusten tarpeesta – Purran mielestä asiaan syytä varautua

1
Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Hallituksen jo päättämät sopeutustoimet eivät välttämättä riitä tasapainottamaan julkista taloutta tulevina vuosina hallituksen tavoitteen mukaisesti, koska alijäämä on kasvamassa odotettua enemmän. Kansliapäällikkö Juha Majanen valtiovarainministeriöstä kertoo STT:lle, että lisätoimia tarvitaan tämän hetken arvion mukaan miljardin euron edestä, jotta velkasuhteen kasvu saadaan pysähtymään kuluvan vaalikauden taitteessa.

– Arvio tarkentunee suuntaan tai toiseen seuraavien ennusteiden perusteella, Majanen sanoo STT:lle sähköpostilla.

Keinoina Majanen pitäisi esillä niin verojen korotuksia ja säästöjä kuin työllisyystoimia ja uskottavia kasvutoimia.

Majanen kommentoi lisätoimien tarvetta aiemmin myös Ilta-Sanomille.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) sanoi tiistaina haluavansa hallituksen varautuvan siihen, että uusia toimia voidaan joutua tekemään jo päätettyjen kuuden miljardin euron sopeutusten lisäksi, jos hallituksen alijäämätavoitteesta halutaan pitää kiinni. Niiden aika ei kuitenkaan ole nyt käynnissä olevassa budjettiriihessä.

Hallitus neuvottelee parhaillaan ensi vuoden taloudenpidosta budjettiriihessään. STT:n tietojen mukaan valtiovarainministeriön kasvuennuste ensi vuodelle näyttää tällä hetkellä positiivisemmalta kuin muun muassa liikepankkien ennusteet.

Sanna Nikula

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
takki
1 päivä sitten

Köyhiä tässä sopeutetaan maksamaan rikkaille luvattua Miljardien veroalea!
Jakovaraa on!!