Yhdysvaltain armeijan häivehävittäjä hävisi

0
F-35 -hävittäjä kuvattuna Washingtonissa kesäkuussa 2019. LEHTIKUVA/AFP
F-35 -hävittäjä kuvattuna Washingtonissa kesäkuussa 2019. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain armeija on aloittanut laajat etsinnät, joiden tavoitteena on löytää F-35-häivehävittäjä, joka on kirjaimellisesti hävinnyt.

Kone hävisi sen jälkeen, kun sen lentäjä oli Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan käyttänyt heittoistuinta Etelä-Carolinassa sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa. Ilmavoimat ei eritellyt syytä heittoistuimen käyttöön tarkemmin, vaan kuvaili sitä ”vahingoksi”.

Lentäjä selvisi koneesta, mutta lentoaan jatkaneesta 80 miljoonan dollarin häivehävittäjästä ei sen sijaan löydetty jälkeäkään. Charlestonin lentotukikohta pyysikin viestipalvelu X:ssä yleisön apua koneensa paikallistamisessa.

Viranomaisten etsinnöissä on toistaiseksi keskitytty Moultrie- ja Marion-järviin ja niitä ympäröiviin alueisiin Charlestonin kaupungin pohjoispuolella.