Yhdysvaltoihin luovutettu El Chapon poika kiistää syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin

0
Ovidio Guzman Lopezin pidätyksen jälkeen tammikuussa kartellin jäsenet muun muassa sytyttivät autoja tuleen. LEHTIKUVA/AFP
Ovidio Guzman Lopezin pidätyksen jälkeen tammikuussa kartellin jäsenet muun muassa sytyttivät autoja tuleen. LEHTIKUVA/AFP

Viime viikolla Meksikosta Yhdysvaltoihin luovutettu Ovidio Guzman Lopez on kiistänyt syyllisyytensä Yhdysvalloissa nostetuissa huume-, rahanpesu- ja ampuma-aserikossyytteissä, kertoo maan oikeusministeriö. El Raton -nimellä tunnettu Guzman Lopez on huumeparoni El Chapon eli Joaquin Guzmanin poika.

Isä-Guzman istuu itse vankilassa Yhdysvalloissa, jonne hänet luovutettiin vuonna 2017. Hänet tuomittiin vuonna 2019 maailman suurimmaksi uskotun huumerikollisjärjestön johtamisesta.

Yhdysvallat uskoo Chapon poikien perineen vallan Sinaloan huumekartellissa isänsä tuomion jälkeen, ja useita heitä vastaan on nostettu Yhdysvalloissa syytteitä.

Guzman Lopez otettiin kiinni tammikuussa. Pidätyksen jälkeen kartellin jäsenet sytyttivät ajoneuvoja tuleen ja aiheuttivat levottomuuksia, mikä muistutti vuodesta 2019, jolloin Guzman Lopez otettiin edellisen kerran kiinni. Kiinniottoa seurasivat aseelliset yhteenotot, ja tuolloin mies vapautettiin verenvuodatuksen välttämiseksi.

33-vuotias Guzman Lopez luovutettiin Yhdysvaltoihin vain päiviä sen jälkeen kun hänen isänsä vaimo Emma Coronel Aispuro pääsi vapauteen. Hän oli suorittanut lähes kaksi vuotta kolmivuotisesta vankeusrangaistuksesta, joka tuli huumekaupasta ja rahanpesusta. 34-vuotias Coronel on sekä Yhdysvaltain että Meksikon kansalainen.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments