Pääkirjoitus: Yrittäjillä yllättävää yhteistyötä – ja kilpailua

0
Kilpailu yrittäjien yhdistysmarkkinoilla kiristyy Salossa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Neljän salolaisen yrittäjäyhdistyksen yhteenliittyminen yllätti ainakin osan yritysmaailman ulkopuolisista toimijoista. Yrittäjäyhdistyksiä on viime aikoina totuttu yhdistämään uutisiin, joissa näkyvät erimielisyydet.

Eripuraa on ollut Salon Yrittäjissä, jonka puheenjohtajavalinta jakoi hallituksen kahtia vuosi sitten marraskuussa.

Samaan aikaan Salon Yrittäjät irtisanoi yhteistyösopimuksen kaupungin kanssa, mikä tuli yllätyksenä osalle muista alueen yhdistyksistä. Osa yrittäjistä koki, että yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut ihan hyvin. Uusi sopimus on tiettävästi saatu laadittua, mutta se odottaa vielä allekirjoituksia.

Salon keskustan ulkopuoliset yhdistykset hakevat nyt voimaa toisistaan. Uuden yhdistyksen muodostavat Halikon Yrittäjät, Kiikalan–Suomusjärven–Kiskon Yrittäjät, Kuusjoen–Muurlan–Perttelin Yrittäjät ja Perniön–Särkisalon Yrittäjät.

Yksi on joukosta poissa: Salon Yrittäjät jatkaa omana ryhmänään.

Uudessa yhdistyksessä on esitetty toiveita, että tulevaisuudessa alueella toimisi vain yksi yhdistys. Edunvalvonnan, yhteistyön ja vaikuttamisen kannalta näkemys on perusteltu. Aktiivisia ihmisiä riittää kaupungissa paremmin yhteen vahvaan kuin moneen pieneen yhdistykseen. Yhteistyössä on voimaa, jos vain niin halutaan.

Hienoista tavoitteista huolimatta sekavuutta on varmasti ennustettavissa vastaisuudessakin – ainakin nimien osalta. Kun samassa kaupungissa toimivat nyt yhdistykset nimeltä Salon Yrittäjät sekä Salon Alueen yrittäjät, nimisekaannuksilta tuskin voi välttyä.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments