Salon kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti Mika Mannerveden siirron elinvoimajohtajaksi

3
Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi siirtyy vuodenvaihteessa Salon elinvoimajohtajaksi. Kuva: SSS Arkisto/Minna Määttänen

Salon kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannerveden siirron Salon elinvoimajohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen. Päätös oli yksimielinen, eikä kokouksessa tehty muutosesityksiä.

Salo sorvaa organisaatiotaan siten, että kaupunkikehityksen toimiala jaetaan kahtia elinvoima- ja teknisten palveluiden toimialaan. Uudistuksesta päätetään lopullisesti valtuustossa 4. joulukuuta.

Elinvoimapalvelut keskitetään kaavoituksen kanssa kaupunginhallituksen alaiseen elinvoimajaostoon. Tekniset palvelut erotetaan omaksi toimialakseen, ja kaupunkiin perustetaan tekninen lautakunta.

Muutokseen kuuluu kahden uuden johtajan viran perustaminen. Samalla kaupunkikehitysjohtajan virka lakkautetaan.

Elinvoimajohtaja vastaa elinvoimapalveluiden johtamisesta ja kehittämisestä, niiden strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta kaupunginjohtajan alaisuudessa ja yhteistyössä hänen kanssaan.

Elinvoimajohtaja edistää muun muassa kaupungin kasvua ja vetovoimaa sekä sidosryhmäyhteistyötä. Hän parantaa myös elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä tiiviissä yhteistyössä alueelle sijoittuvien ja Salossa jo toimivien yritysten kanssa.

Teknisen johtajan virka pannaan julkiseen hakuun. Hän vastaa teknisten palvelujen toiminnasta ja kehittämisestä sekä hoitaa esimerkiksi toimialan kannalta keskeisiä yhteistoimintasuhteita viranomaisiin ja muihin keskeisiin tahoihin.

Tekniselle toimialalle kuuluvat yleisten alueiden ylläpito ja kehittäminen, tilapalvelut, ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut sekä liikelaitos Salon Vesi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hyvä veli
1 kuukausi sitten

Olipa yllätys, miksei haettu parasta?

keijo k
1 kuukausi sitten
Reply to  Hyvä veli

Vähän sama on minulla, vaatteeni eivät ole parhaat, ovat vain ainoat.

Siiri salolainen
1 kuukausi sitten
Reply to  Hyvä veli

Eikös keväällä valittu joku johtaja muualta, mutta hän peruikin tulonsa juuri ennen viran alkamista?? Siksi varminta pyöritellä tuttuja virasta toiseen nimikkeitä välillä vaihdellen.