Pääministeri Orpo tapaa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tänään Pariisissa

0
Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan tutkimukset jatkuvat ja maiden välinen yhteistyö toimii kaikilla tasoilla. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan tutkimukset jatkuvat ja maiden välinen yhteistyö toimii kaikilla tasoilla. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) matkustaa tänään Pariisiin, missä hän tapaa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja pääministeri Elisabeth Bornen. Tapaamisten asialistalla ovat ajankohtaiset EU-asiat sekä Suomen ja Ranskan väliset kysymykset.

Orpo nosti matkan edellä aiheeksi myös Suomen ja Ranskan sekä koko EU:n kilpailukyvyn edistäminen. Orpon mukaan Suomi ja Ranska voivat yhdessä vahvistaa sitä tuottamalla puhdasta energiaa kuten ydinvoimaa.

Suomi ja Ranska ovat äskettäin juhlistaneet yhdessä Olkiluodon kolmosreaktorin virallisia avajaisia. Vaikka laitos myöhästyi aikataulustaan vuosikausia, on ydinvoiman edistäminen EU-tasolla molemmille maille edelleen tärkeä tavoite.

Tapaamisissa on esillä myös Ukrainan tukeminen, eurooppalaisen puolustuksen ja puolustusteollisuuden vahvistaminen, muuttoliike, unionin tuleva laajentuminen ja ensi vuonna nimitettävän uuden EU-komission ohjelma.