Pianoaura juhlistaa yhdistyksen tasavuosia konserteilla Turussa ja Salossa

0
Pianoaura juhlistaa yhdistyksen 20 toimintavuotta järjestämällä pianokonsertteja. Kuva: TS-arkisto/Ari-Matti Ruuska

Pianoaura juhlistaa 20 toimintavuottaan festivaalilla.

Luvassa on useita konsertteja. Festivaalin avaa Pianoauran perustajajäsen, pianotaiteilija Jukka Juvonen soittamalla Isaac Albénizin Iberian-teoksen. Iltakonsertti on tiistaina 31.10. Turun Sibelius-museossa.

Nuoret pianistit nousevat lavalle kahdessa konsertissa. Pianoaura-kilpailun palkintokonsertit ovat Turussa 1.11. ja Salossa 5.11.

Salon konsertti järjestetään Näkkärissä, ja paikalla esiintyvät palkitut nuoret turkulaiset pianistit Felix Sun, Julia Elomaa ja Antti Kujari.

Perjantaina 3.11. on vuorossa pianoduo Eveliina Kytömäki ja Antti Hotti. He soittavat Turun Crichton-salissa teemalla italialaisia vaikutteita suomalaisessa pianoduomusiikissa.

Lauantaina 4.11. Turun Sigyn-salissa järjestettävässä tribuuttikonsertissa kunnioitetaan merkittävimpiin suomalaispianisteihin kuuluvan Liisa Pohjolan muistoa. Konsertissa soittavat hänen entiset oppilaansa Roope Gröndahl, Antti Hotti, Henrik Järvi, Mikael Kemppainen, Henna Linko ja Maija Väisänen. Illan juontaa Lotta Emanuelsson.

Pianoaura ry on pianistien ja pianopedagogien yhdistys, joka on toiminut vuodesta 2003 Varsinais-­Suomen alueella. Näkkärin konsertti järjestetään yhteistyössä Salon musiikkiopiston kanssa.

Konsertti Salossa Näkkärissä 5.11. kello 16. Vapaa pääsy.