Rintasyöpään sairastunut Sanna Kåla ideoi padelturnauksen hyvään tarkoitukseen – ”Tämä ei ole mikään nuha, mutta pohjalta tullaan ylös”

0
Salossa pelataan lauantaina padelia hyvän tarkoituksen eteen. Kuva kesällä 2022 Urheilupuistossa pelatusta SM-turnauksesta. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Hanhivaaran liikuntakeskuksessa pelataan lauantaina Roosa nauha -padelturnaus, jonka varat ohjataan suoraan Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen.

Tapahtuma sai alkunsa, kun salolainen Sanna Kåla sairastui vuosi sitten rintasyöpään. Padeliin hurahtanut Kåla päätti ehdottaa hyväntekeväisyysturnausta padelaktiiville Kushtrim Myftarille.

– Onneksi Kusti innostuu herkästi tällaisille ideoille, Kåla naurahti.

Kålalle padel on ollut sairauden aikana eräänlainen tavoite.

– Pelasin viimeisen pelini paikallisessa liigassa toipuessani leikkauksesta. Kun sytostaattihoito alkoi, en enää pystynyt pelaamaan.

Kåla sai viimeiset sädehoidot juhannusviikolla.

– Tämä ei ole mikään nuha, mutta pohjalta tullaan ylös. Nyt olen terveen kirjoissa.

Kåla on myös palannut takaisin padelkentälle.

–Vähän räpeltämistä se vielä on. Onneksi padel on niin kivaa, että kunto nousee huomaamatta ja hauskasti. Pitää tunnustaa, että kun vähän intoutui ja pelasi puolentoista tunnin vuoron päälle, niin olin aika loppu.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä on kerätty varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle jo 20 vuoden ajan. Keräyshistorian aikana syöpätutkimusta on tuettu jo lähes 17 miljoonalla eurolla.

Roosa nauha -hyväntekeväisyysturnaus Hanhivaaran liikuntakeskuksessa lauantaina kello 12–14. Kutsuvierasturnaus klo 10–12.