Salon päivystyksessä syntyi kiista potilaan hoitopaikasta – ”Se, että olin Turusta, oli kauhean punainen vaate”

1
Sinikka Sedig pettyi päivystyskäyntiin Salossa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Turkulainen Sinikka Sedig pettyi lääkärikäyntiin Salossa. Sedig lähti käymään Salossa päivystyksessä viime viikon torstaina, koska tunsi itsensä niin väsyneeksi, ettei jaksanut olla ylhäällä.

Päivystyksessä kaikki ei mennyt kuitenkaan Sedigin mukaan hyvin.

– Hoitaja otti minut kyllä vastaan ja sanoi, ettei potilaitakaan ole paljon, joten lääkäri ehtii katsoa tilanteeni. Kun vihdoin pääsin lääkärille, hän alkoi huutaa minulle, että olen turkulainen. Se, että olin Turusta, oli kauhean punainen vaate hänelle, Sedig kertaa tapahtumia.

Sedig oli kertonut lääkärille ajatelleensa voivansa tulla päivystykseen Saloon, koska Salo ja Turku ovat samaa hyvinvointialuetta. Vaikka Sedig on kirjoilla Turussa, hän on paljon myös Salossa vapaa-ajan asunnollaan.

– Lääkäri sanoi vastaan, etten voi mennä yhden kerran yhteen paikkaan ja toisen kerran toiseen paikkaan. Että minun pitäisi tehdä sopimus hoitopaikasta.

Sedig oli kysynyt, vaikuttaako hän terveeltä lääkärin mielestä. Tähän lääkäri oli vastannut kieltävästi, mutta oli Sedigin mukaan ollut huolissaan siitä, mikä taho jatkotutkimukset maksaa.

Sedigin mukaan lääkäri oli kuitenkin määrännyt hänet laboratoriotutkimuksiin.

Salon ja Someron sote-aluepäällikkö Petri Salo korostaa, että päivystyspalvelut eivät tunne kuntarajoja.

– Päivystykseen voi mennä niin Varhan sisällä kuin valtakunnankin tasolla ihan missä vain. Jos jatkohoitotarpeita tulee, ohjataan potilas silloin omaan hoitopaikkaan. Kiireettömissä terveysasemapalveluissa oman hoitopaikan valinnan voi tehdä edelleenkin. Joku väärinkäsitys tässä on ollut lääkärin puolelta, Salo kommentoi.

Hän arvelee, että Sedigin sisään kirjannut hoitaja ja lääkäri ovat tulkinneet hoidon tarvetta eri tavalla.

–  Asiakas on otettu sisään päivystyksellisenä potilaana ja lääkäri on ajatellut jostain syystä eri tavalla.

Salo sanoo, että vastaavanlaiset tapaukset ovat olleet harvinaisia.

– Ennemminkin niin päin on ollut tilanteita, että Salon päivystystä käytetään laajasti muilta paikkakunnilta. Esimerkiksi Kemiönsaarelta on ohjattu asiakkaita käyttämään toisinaan Salon päivystystä.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma Muurlast 77v
1 kuukausi sitten

Ja sinähän olet seudulta syntyisin, että harmitus. Kuitenkin Varha lähettää vuodepotilaaksi minne vaan, mistä vuodepaikkaa löytyy. Varha on hyvinvointialueiden Harha.