Taloyhtiö, onko osakeluettelon siirto tekemättä? Asian voi hoitaa ilmaiseksi enää muutaman kuukauden ajan

0
Yli 40 000 taloyhtiöllä on yhä tekemättä osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO
Yli 40 000 taloyhtiöllä on yhä tekemättä osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Noin puolella vanhemmista taloyhtiöistä on yhä tekemättä osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 42 000:ta taloyhtiötä, joiden tiedot uupuvat Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä valtakunnallisesta sähköisestä rekisteristä. Takaraja osakeluettelon siirrolle on vuoden lopussa, jos tietojen sähköistyksestä haluaa selvitä ilmaiseksi. Osakeluettelo sisältää perustiedot taloyhtiöstä, osakehuoneistoista ja niiden omistajista.

– Isojen ammattimaisesti isännöityjen taloyhtiöiden osalta olemme luottavaisia, että osakeluettelot tulevat ainakin suurimmaksi osaksi siirrettyä vuoden loppuun mennessä. Pienempien taloyhtiöiden osalta toivomme, että nyt aktivoiduttaisiin ja hoidettaisiin tämä asia kuntoon, sanoo palvelupäällikkö Suvi Väärälä Maanmittauslaitokselta.

Alueellista vaihtelua paljon

Väärälän mukaan osakeluettelojen siirtoja on tehty eri alueilla vaihtelevasti. Aktiivisimmin liikkeellä on oltu Etelä-Savossa, jossa lähemmäs 70 prosenttia taloyhtiöistä kuuluu huoneistotietojärjestelmään. Kärkikolmikkoon kuuluvat myös Pohjois-Karjala ja Kainuu.

Matalin siirtoaste on puolestaan Ahvenanmaalla, jossa vain noin kolmasosa taloyhtiöistä on vienyt tietonsa sähköiseen rekisteriin. Myös esimerkiksi Satakunta ja Keski-Pohjanmaa lukeutuvat siirtoasteessa heikoimpien joukkoon.

Yksittäisistä kunnista loistaa Varsinais-Suomessa sijaitseva Mynämäki, jossa liki 90 prosenttia taloyhtiöistä on hoitanut asian kuntoon.

– Pienten ja isojen taloyhtiöiden suhteen tilanne on tasainen, eli noin puolet siirretyistä on pieniä 1–10 huoneiston taloyhtiöitä ja puolet tätä suurempia, Väärälä kuvaa kokonaistilannetta.

Suomessa on yhteensä noin 90 000 asunto-osakeyhtiötä, joissa on noin 1,5 miljoonaa osakehuoneistoa. Vuoden 2019 alusta lähtien kaikki uudet asunto-osakeyhtiöt on perustettu sähköisesti eikä osakekirjoja ole enää painatettu paperisessa muodossa.

Omistajatiedot ajan tasalle

Jos taloyhtiöllä on sopimus isännöintitoimiston kanssa talon asioiden hoidosta, osakeluettelon siirto hoituu isännöitsijän kautta. Jos isännöitsijää ei ole, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai muu tehtävään valtuutettu tekee siirron osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolla olevan palvelun avulla. Päätöksen siirrosta tekee taloyhtiön hallitus.

Ennen osakeluettelon siirtämistä on syytä tarkistaa, että osakkeenomistajien tiedot ovat ajan tasalla.

– Jonkin verran on ollut sellaisia tapauksia, joissa omistajasta ei ole ollut taloyhtiöllä tietoa tai omistajaa ei ole voitu merkitä osakeluetteloon esimerkiksi puuttuvan veroselvityksen vuoksi, Väärälä kertoo.

Näissä tilanteissa siirrossa ilmoitetaan edellinen tai viimeisin tiedossa oleva omistaja.

Maanmittauslaitos ei peri osakeluettelon siirtämisestä maksua, jos tietojen vieminen sähköiseen rekisteriin hoidetaan vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen siirto on maksullista. Maksun suuruus määritellään maa- ja metsätalousministeriön asetuksella myöhemmin tänä vuonna.

– Korvaus tulee olemaan kohtuullinen, mutta tarkka summa selviää vasta loppuvuodesta, Väärälä muotoilee.

Yksittäisillä osakkailla ei vielä kiirettä

Kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään, jokaisen osakkaan pitää vielä hakea erikseen omalle omistukselleen sähköistä omistajamerkintää. Osakekirjaa ei siis saa missään tapauksessa tuhota itse.

– Osakekirja on osakeluettelon siirron jälkeen osakkaalle yhä tärkeä paperi. Se pitää toimittaa Maanmittauslaitokselle oman omistuksen rekisteröinnin yhteydessä, Väärälä muistuttaa.

Taloyhtiöiden osakeluettelojen siirto on herättänyt myös osakkaita sähköistämään osakekirjojaan, mistä on syntynyt ajoittaisia ruuhkia Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelussa. Yleisesti ottaen osakkailla ei kuitenkaan ole mitään kiirettä muuntaa omistuksiaan sähköiseen muotoon.

Armonaikaa paperisista osakekirjoista luopumiseen on nimittäin peräti kymmenen vuotta osakeluettelon siirrosta lukien, ellei esimerkiksi asuntoa sitä ennen myydä. Asunnon myynnin yhteydessä uuden omistajan on haettava omistuksen rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kahden kuukauden kuluttua kaupasta tai omistusoikeuden siirtymisestä.

Oman omistuksen rekisteröinti maksaa

Väärälän mukaan oman omistuksen rekisteröinti maksaa tällä hetkellä 63 euroa osakehuoneistoa kohti. Samainen maksu koskee asuntojen ohella esimerkiksi autopaikkoja silloin, kun ne ovat erillisiä osakkeita.

Jos osakas haluaa jostain syystä säilyttää vanhan paperisen osakekirjan myös sen mitätöimisen jälkeen, tämä onnistuu 11 euron hinnalla. Samoin Maanmittauslaitokselta on mahdollista halutessaan tilata osakehuoneistotuloste, jossa näkyy osakehuoneiston sähköinen omistajamerkintä.

Jos osakekirja on lainan vakuutena pankissa, omistaja voi valtuuttaa pankin tekemään omistuksen sähköisen rekisteröinnin puolestaan. Kiirettä tähän ei kuitenkaan ole.

Omistajien on syytä huomioida, että pankit saattavat veloittaa osakekirjan sähköistämisestä useampia satoja euroja.

Jo osakekirja on kadonnut tai tuhoutunut, sen kuolettamista pitää hakea käräjäoikeudelta ennen kuin sähköisen omistajamerkinnän hakeminen onnistuu.

Apua ja opastusta tarjolla

Maanmittauslaitos tarjoaa apua esimerkiksi osakeluettelojen siirrossa verkkosivuillaan sekä puhelimitse. Lisäksi Maanmittauslaitos järjestää aiheen tiimoilta koulutusta ja opastusta eri paikkakunnilla sekä verkossa. Tarkempia tietoja näistä löytyy osoitteesta https://osakehuoneistorekisteri.fi/tapahtumat.

Pienille taloyhtiöille on lähdössä lähiviikkoina myös kirje, jossa muistutetaan osakeluettelon siirrosta.

Mia Peltola