Tänään on luvassa kaatosateita, myrskypuuskia ja huonoa ajokeliä

0
Etelässä ja idässä vettä voi sataa iltaan mennessä jopa 25–50 milliä. LEHTIKUVA / Teemu Salonen
Etelässä ja idässä vettä voi sataa iltaan mennessä jopa 25–50 milliä. LEHTIKUVA / Teemu Salonen

Maan etelä- ja itäosissa saattaa esiintyä tänään voimakkaita, 15–20 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia, kertoo Ilmatieteen laitos viestipalvelu X:ssä.

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa huonoista ajokeleistä monin paikoin. Erityisesti Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan ja Etelä-Savoon on odotettavissa päivällä vaarallisen voimakasta tuulta.

Autoilijoiden riesana ovat voimakkaiden tuulten lisäksi runsaat sateet. Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudellemaalle, Päijät-Hämeeseen, Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa on lisäksi voimassa tulvavaroitus.

Sääpalvelu Forecan mukaan etelässä ja idässä vettä voi sataa iltaan mennessä jopa 25–50 milliä. Eniten vettä saataneen Etelä-Savossa.

– Puuskittainen tuuli ja vesisateet ovat yhdistelmä, jonka takia kannattaa varata nyt selkeästi enemmän aikaa esimerkiksi työmatkaliikenteeseen, muistuttaa Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.