Urheilijan palautuminen mediasta on tärkeämpää kuin valmentajan, sanoo yli 50 viikkotyötuntia tekevä Jarno Koivunen – ”Ihan tarpeeksi tulee haastattelupyyntöjä”

0
Jarno Koivunen viettää seiväshyppypatjojen läheisyydessä kymmeniä tunteja viikossa. (kuva: TS-arkisto/Eero Saarikoski)

Seiväshyppyvalmentaja Jarno Koivunen laskee tekevänsä viikossa noin 50–55 työtuntia. Kisakautena määrä kasvaa entisestään.

– Peruspäivänä on kuusi tuntia harjoitusten vetämistä lukion aamuharjoittelijoille sekä seiväshyppääjille ja nelisen tuntia esimerkiksi kirjallisia hommia. Sellaisia päiviä tulee neljä viikossa. Sitten yksi hieman lyhyempi ja pari selkeästi lyhyempää päivää, ja aina välillä kertyy jotain ekstraa johonkin väliin, Koivunen sanoo.

Yhteistyö Wilma Murron kanssa kattaa harjoituskaudella näistä tunneista karkeasti laskettuna hieman yli puolet.

– Olin itsekin Eugenen timanttiliigakisan jälkeen lomalla sen kolme viikkoa, mitä Wilmakin oli. Lisäksi otan pieniä lomapätkiä joihinkin sopiviin väleihin, Koivunen sanoo.

Murron käyttämiin media- ja edustustilaisuusaikoihin on vedetty ymmärrettävästi hyvin tarkat rajat. Huomio myös Koivusta kohtaan on kasvanut.

– Ihan tarpeeksi tulee haastattelupyyntöjä, valmentaja sanoo.

– Välillä pidän haastattelujen suhteen vähän rajoitinta päällä, mutta kuitenkin vähän. Urheilijalle palautuminen mediaan liittyvistä asioistakin on tärkeämpää kuin minulle, hän naurahtaa.