Columbukselle jo yhdeksäs perättäinen tappio, Laine ei kokoonpanossa

0
Loukkaantumisensa jälkeen vaatimattomilla tehoilla pelanneen Patrik Laineen on Columbuksen päävalmentajan mukaan tehtävä töitä saadakseen tuntumansa takaisin. Arkistokuva reilun viikon takaa. LEHTIKUVA/AFP
Loukkaantumisensa jälkeen vaatimattomilla tehoilla pelanneen Patrik Laineen on Columbuksen päävalmentajan mukaan tehtävä töitä saadakseen tuntumansa takaisin. Arkistokuva reilun viikon takaa. LEHTIKUVA/AFP

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets otti jo yhdeksännen perättäisen tappionsa, kun joukkue hävisi vierasottelussa Philadelphia Flyersille 2–5.

Flyersin voittoputki puolestaan jatkui jo viidenteen peliin.

Columbuksen suomalaistähti Patrik Laine jäi ulos pelaavasta kokoonpanosta.

Loukkaantumisesta toipunut Laine palasi vasta hieman yli viikko sitten NHL-jäille. Ennen lokakuista loukkaantumistaan Laine ehti tehdä kauden neljässä ensimmäisessä pelissään tehot 1+1.

Viidessä marraskuun pelissä hänen pistesaldokseen on kertynyt vain yksi maali.

”Kukaan ei ole joukkuettaan isompi”

Columbuksen päävalmentaja Pascal Vincent sanoi lehdistölle ennen pelin alkua, ettei Laineen jättäminen kokoonpanon ulkopuolelle ollut vaikea päätös.

– Nyt hänen on vedettävä syvään henkeä ja tehtävä töitä saadakseen tuntumansa, laukauksensa ja itsevarmuutensa takaisin, jotta hän voi olla se Patrik Laine, jonka tiedämme hänen voivan olla, Vincent sanoi joukkueen tilillä X-viestipalvelussa julkaistussa haastattelussa.

Keskustelu Laineen kanssa oli Vincentin mukaan vaikea, eikä suomalaispelaaja ollut hänen mukaansa tyytyväinen päätökseen.

– Mutta kukaan ei ole joukkuettaan isompi, Vincent sanoi.

Luukkonen torjui Buffalon voittoon

Suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui Buffalo Sabresin 3–2-vierasvoittoon Chicago Blackhawksista.

Buffalon Rasmus Dahlin keräsi 1+2-tehoillaan kovimman pistepotin ottelusta. Luukkoselle kertyi ottelusta 24 torjuntaa. Vastustajan maalivahti Petr Mrazek torjui 17 kertaa.

– Monilla pelaajilla oli raskaat jalat. He eivät luistelleet niin hyvin kuin osaavat. Taistelimme tiukasti loppuun asti. Dahlin oli pääosassa niin puolustuspelissä kuin hyökkäyspelissäkin maalilla ja kahdella syöttöpisteellä. Mikä ottelu häneltä, Buffalon päävalmentaja Don Granato kehui NHL:n verkkosivuilla.

Sabresin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju pelasi ottelussa hieman päälle 13 minuuttia. Hän oli sairastumisen takia sivussa kahdesta edellisestä ottelusta.

Kasperi Kapasen St. Louis Blues vei vierasvoiton Urho Vaakanaisen Anaheim Ducksista maalein 3–1.

Sekä Kapanen että Vaakanainen pelasivat ottelussa hieman alle 15 minuuttia.

Elias Peltonen, Petteri Ikonen