Jukka Untamala Salo Chamberin vieraana

0
Tulevassa konsertissa kuullaan muun muassa Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa -konserttosarjan Syksy Jukka Untamalan ja Salo Chamberin tulkitsemana.

Salo Chamber -kamariorkesteri saa vieraakseen marraskuun konserttiinsa taiteilija Jukka Untamalan. Hän toimii konsertissa kapellimestarina ja viulusolistina.

Konsertissa kuullaan Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaakonserttosarjan Syksy Jukka Untamalan ja Salo Chamberin tulkitsemana. Uudempaa sävellystuotantoa edustaa tänä vuonna kantaesitetty Sebastian Fagerlundin Beneath , joka saa marraskuussa Salo Chamberin käsissä varsinaissuomalaisen ensiesityksensä. Sebastian Fagerlund on yksi sukupolvensa merkittävimmistä eurooppalaisista säveltäjistä, jonka musiikkia ovat tilanneet ja esittäneet johtavat orkesterit, kapellimestarit ja muusikot ympäri maailmaa.

Salo Chamberin konsertin päättävä Josef Sukin Serenadi on yksi 1800-luvun suurista jousiorkesterille sävelletyistä serenadeista.

Konsertin kapellimestari ja viulusolisti Jukka Untamala on tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina sekä konserttisarjojen ja festivaalien, mm. Meidän Festivaali ja Helsinki Seriös, innovatiivisena suunnittelijana. Hän on Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja ja Kamus-kvartetin alkuperäisjäsen.

Kamariorkesteri Salo Chamber on perustettu vuonna 2018 halusta tarjota salonseutulaiselle yleisölle laadukkaita ja säännöllisiä klassisen musiikin konsertteja. Soittajisto kootaan periodimaiseen työskentelyyn lähialueen muusikoista. Orkesteri järjestää kamariorkesterikonserttien lisäksi pienempien kokoonpanojen kamarimusiikkikonsertteja.

Salo Chamberin viimeisimmät konsertit yhteistyössä Salon seurakunnan kanssa ovat keränneet monisatapäisen yleisön.

Salo Chamberin konsertti pidetään 11.11. klo 18 alkaen Salon seurakuntatalon juhlasalissa (Kirkkokatu 6, Salo). Tilaisuus on yli 12-vuotiaille maksullinen.