Katso video: Ilotulite räjähti liian alhaalla ja kimposi kadulle Plazan ilotulituksessa

14
Ilotulitepata räjähti jo katolla. Kuva: SSS/Marko Mattila

Plazan joulunavausta juhlistavassa ilotulituksessa nähtiin perjantai-iltana erikoinen tilanne.

Tulitteet ammuttiin Plazan katolta. Näytös alkoi kello seitsemältä illalla. Musiikin pauhussa edennyt ilotulitus oli valaissut taivasta jo jonkin aikaa, kun suuri raketti räjähti hyvin alhaalla. Vaikutti siltä, että räjähdys tapahtui jo Plazan katolla.

Raketti valaisi Plazan uuden osan kulman ja tähtisadetta kimalsi risteysalueen yllä valtavasti. Yleisö sävähti näkyä.

Raketista kimpoili osia vastapäisiä taloja kohti. Kuva: SSS/Marko Mattila
Yleisö oli tapahtuneesta hämillään, mutta suurta paniikkia ei syntynyt.

Heti tämän jälkeen kadulle kimposi ainakin yksi punaisen sävyssä hehkunut ilotulite, mikä pelästytti lähellä olleet.

Osa yleisöstä vaihtoi tapahtuneen jälkeen paikkaa, mutta ilotulitus jatkui keskeytyksettä loppuun.

Salon Seudun Sanomat tavoitti kauppakeskusjohtaja Anne Kitulan ilotulituksen jälkeen.

– Tapahtunutta selvitellään parhaillaan. Me emme vielä tiedoteta siitä mitään, enkä itsekään vielä tiedä mitään. Jotain siinä kävi, hän sanoo.

Kitulan tiedossa ei ollut ainakaan heti tapahtuneen jälkeen, että kukaan olisi loukannut itsensä.

Facebookin Salon Seudun Puskaradio -ryhmässä muutama paikalla ollut kertoo saaneensa naarmuja tilanteessa. Moni myös päivittelee sitä, kuinka pitkälle ilotulituksen äänet kuuluivat.

Video: Viivi Koivunen

Artikkelia muokattu 17.11.2023 klo 21.58: Lisätty tieto Puskaradio-ryhmän keskustelusta.

Subscribe
Huomio
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olisi tälläkin rahalla parempaa käyttöä
23 päivää sitten

Onko koko ilotulitus tarpeellista tänä päivänä kun maailman tilanne on mitä on.

Siiri salolainen
23 päivää sitten

Se on aivan turhaa rahan tuhlausta, viisi minuuttia ja se on siinä ja mitä jäi? Ei niin mitään. Ei edes montaa liikettä enää, mistä jouluostoksia tekisi ja niissäkin pienet valikoimat. Rahan voi käyttää paremminkin. Tänä vuonna sentään valonauhoilla tuotu valoa sisätiloihin valaisemaan harmaita päiviämme. Ainakin minua ne ilahduttavat suuresti!

Just näin
23 päivää sitten

Se on juurikin näin. Itsekin meinasin mennä oikein ravintolaan syömään, mutta päätinkin että hetki ja sekin ilo on ohi, joten pistin sitten makaroonilaatikon mikroon.

Rahaa taivaan tuuliin
23 päivää sitten

Ei ole ollut tarpeellista ennenkään. Eläimet kärsivät ja nyt jo ihmisetkin.
Onkohan hankittu halvimpia mahdollisia ilotulitteita?

Sami
23 päivää sitten

Miksi ilotulitus jatkui tapahtuneen jälkeen lyhyen tauon jälkeen? Miksi ei keskeytetty, sammutettu musiikkia ja kuulutettu, että loukkaantuiko kukaan?

Tommi Koskinen
23 päivää sitten

Turvarajoja lisää tai lopetettava. Ihme, jos ei tullut vammoja. Tuossa kohdassa kadulla paljon ihmisiä.

Tilaaja
22 päivää sitten

Ilotulitteisiin käytetyillä rahoilla olisi voinut tarjota asiakkaille kakkukahvit ja mehut. Ja kunnon kakkupalat, eikä mitään postimerkin kokoisia niin kuin yleensä on. Ja olisi sillä rahalla saanut hyvän esiintyjänkin.

Marja-Leena Tetri
22 päivää sitten

Toivottavasti Plazassakin jatkossa huomioidaan se, että ilotulittaminen ei ole tätä päivää.
 
Tapahtumia voi juhlistaa monella muulla hienolla tavalla.
 
Ilotulitteet ovat haitallista kiinaroskaa ilmassa ja maassa. Plazankin asiakkailla on kotieläimiä, jotka eivät nauti paukkeesta. Salossa on paljon Ukrainan sotapakolaisia, joille jyske voi olla erittäin traumaattista. Linnut ja muut luonnoneläimet panikoivat aikana, jolloin kylmän takia energiaa pitäisi säästää selviytymiseen. Viallisia ilotulitteita on aina myynnissä. Riski ihmisten vammautumiseen tai tulipaloihin on aina olemassa.

Voi luoja
22 päivää sitten

Niin kaikki pitäisi vaan lopettaa? Toki tilanne ollut varmaan pelottava hetkellisesti, mutta pitääkö kaikki vaan aina lopettaa? Mielestäni ihan mukavaa, että Salossakin tapahtuu edes jotain, että ihmiset saavat nauttia ja iloa arkeen. Saadaan loputkin Turkuun ostoksille, kun täällä ei tapahdu mitään. Nähtiinhän se hyvin tuossa kurpitsaviikkojen aikana, että se piristi kaupunkia ja oli sen ympärille muitakin tapahtumia keksitty. Myös kauppiaat olivat tyytyväisiä, kun kauppa kävi ja ihmiset liikkuivat. Olen itse ollut salolainen koko ikäni, jos ei lasketa muutaman vuoden opiskeluita ja asumista Turussa silloin. Salolaisilla vaan tuntuu monella olevan joku ihmeellinen tarve vastustaa ja rutista ihan kaikesta. Pysykää kotonanne sitten… Lue lisää »

Yrmy
22 päivää sitten
Reply to  Voi luoja

Tasapäistämisen nimissä kaikki pitää lopettaa. Ei ollut kaikilla mahdollisuus nauttia ilotulituksesta. Kaikki eivät myöskään päässeet paikalle. Ehdotettu mehu- tai kahvitarjoilu ja kakku ei olisi sopinut kaikille allergikoille. Tosin kaikilla ei ole varaa joululahjaostoksillekaan. Vaikea paikka.

Jännästi oli paljon väkeä silti paikalla, vaikka tulitus on mennyttä aikaa eikä ketään kiinnostanut.

pertti
22 päivää sitten
Reply to  Voi luoja

Minäkin vastustan ilotulitusta. Ei mitään järkeä. Muuten en kyllä vastusta kaikkea, ei sinne päinkään. Ilotulitusta kyllä!

Ketse
22 päivää sitten

Pitäisikö ilotulituksen tilalle järjestää valoshow. Monessa paikassa valoshow on paljon hienompi kuin ilotulitus.

pertti
22 päivää sitten
Reply to  Ketse

Olet oikeassa, olen samaa mieltä.

Lasse Reunanen / Salo
20 päivää sitten

Luin viikonlopun lehdet nyttemmin vasta maanantaina. Poliisin lausunta, että tutkitaan työtapaturmana hieman oudoksuttaa kun sivullisillekin jotain osumia tullut. Kenties luvan myöntäjänä ei vaaran aiheuttamiseen kohdistanut tutkintaa. Liian lähelle ilotulitusta ei pitäisi katsojia päästää. Ilotulituksen järjestäjäkin lausui lehdessä, että on heidän ja vahingon saaneiden välinen asia – joka sekin outoa, että ei luvassa mitään virhettä olisi ollutkaan. Kenties sentään niillä laukaisupaikalla olleilla loukkaantuneilla ollut riittävästi suojavarusteita. Ennen olen seurannut tapahtumaa kirjaston kohdilta kun se sulkeutunut klo 18, mutta tänä vuonna klo 19 olin jo uimassa kuten jokunen muukin ennen katsomassa ollut.