Konkurssien määrä jatkoi kasvuaan lokakuussa

0
Kuutiometreissä laskien asuntorakentamiseen myönnetyt luvat puolittuivat heinä-syyskuussa vuodentakaisesta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Kuutiometreissä laskien asuntorakentamiseen myönnetyt luvat puolittuivat heinä-syyskuussa vuodentakaisesta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Lokakuussa pantiin vireille 269 konkurssia, mikä on lähes neljänneksen enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Tilastokeskus kertoo, että henkilötyövuosien määrä lokakuussa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 164.

Eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli muiden palveluiden toimialalla. Yhteensä näitä yrityksiä oli 89. Muihin palveluihin luetaan muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminta, kiinteistöalan toiminta, koulutuspalvelut sekä terveys- ja sosiaalipalvelut. Rakentamisen alalta konkurssiin haettiin 64 yritystä.

– Lokakuussa konkurssiin haetuista yrityksistä 234 oli osakeyhtiöitä, 26 luonnollisia henkilöitä ja 5 avoimia yhtiöitä tai kommandiittiyhtiöitä. Loput 4 konkurssihakemusta kohdistuivat muille oikeudellisille muodoille kuten asunto-osakeyhtiöille ja osuuskunnille, Tilastokeskus kertoo tiedotteessa.

Viimeisimmän 12 kuukauden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä on ollut 20 prosenttia enemmän kuin sitä edeltäneen 12 kuukauden aikana.