Laulu-Sepot laulaa R-A-K-A-S ja uudistaa tutun konserttikaavansa

0
Mieskuoro Laulu-Sepot nousee jälleen Kulttuuritalo Kivan lavalle. Tämä kuva on viime keväältä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Mieskuoro, soitinyhtye ja 70-luvun suurimmat hitit. Tämä on Salon Laulu-Seppojen uuden konsertin resepti, joka rikkoo totutun kaavan.

– Aiemmin konsertit on rakennettu artistilähtöisesti, mutta nyt teemana onkin vuosikymmen, sanoo kuorojohtaja Joonas Pyöli.

70-luvun musiikista ei ole kaiveltu konserttia varten harvinaisia helmiä, vaan ilmoille kajahtaa hittikimara vuosilta 1970–1979. Kultakin vuodelta on valittu mukaan kaksi kappaletta. Listalta löytyvät esimerkiksi Kissankultaa, Marilyn, El Bimbo, R-A-K-A-S ja Mitä kuuluu, Marja Leena?.

Ei ole sattumaa, että konsertin vuosikymmen on juuri 70-luku.

– Tämä on monelle kuorolaiselle oman nuoruuden musiikkia.

Uudenlaisen teeman lisäksi uutta on myös se, että ohjelmistossa on mukana alun perin naisten laulamia kappaleita. Aiemmin kuorolaiset ovat esittäneet miesten tunnetuksi tekemää musiikkia.

Mieskuoro, bändisäestys ja iskelmästä koostuva ohjelmisto on Pyölin arvion mukaan valtakunnallisestikin uniikki konsepti. Hän uskoo, että yleisö saa juuri sitä mitä odottaakin saavansa.

– Meillä on viihdyttävä ilta luvassa.

Salon Laulu-Sepot: Viuhahdus 70-luvulle. Kulttuuritalo Kiva 5.12. klo 18.