Lounasjätti Factory tulee Saloon, mutta Compass Group lähtee – ”Me nähdään siinä paikassa iso potentiaali”

10
Factory-ketjun ravintoloissa tarjoillaan buffet-lounasta. Tämä ravintola sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kuva: Ravintotalot Oy

Pääkaupunkiseudulla toimiva ravintolaketju Factory avaa ensi keväänä ravintolan Saloon.

Meriniittyyn IoT Campukselle tuleva ravintola on ketjun 20. toimipaikka ja ensimmäinen Uudenmaan ulkopuolella.

– Tämä on meille iso steppi. Olen itse tästä todella innoissani, sanoo Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen.

– Meitä on pyydetty moneen paikkaan, mutta olemme kasvaneet hallitusti. Campuksen porukoiden kanssa meillä on ollut hyvä yhteistyö alusta asti. Me nähdään siinä paikassa iso potentiaali.

Karvonen kertoo, että Factoryllä on jo entuudestaan tavarantoimittajia Salon seudulta. Myös tämä puolsi uuden toimipaikan avaamista juuri Saloon.

– Olemme jo etukäteen varmistaneet, että saamme hommat toimimaan.

Ravintola tulee IoT Campuksen Kuutio-rakennuksen aulaan. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Uusi Factory-ravintola tulee IoT Campuksen pääaulaan kohtaan, jossa nykyisin toimii Compass Groupin pyörittämä kahvila.

Compass Group pitää kampuksella myös noin 200 asiakaspaikan lounasravintolaa, joka suljetaan uudistuksen myötä.

Aulan kahvilatila remontoidaan helmi–maaliskuussa ravintolaksi.

– Uusimme keittiön kokonaan, ravintolatilan kokonaan, kaikki kalusteet uusitaan. Numerot ovat liikesalaisuuksia, mutta puhutaan mittavasta investoinnista, sanoo Karvonen.

IoT Campuksen toimitusjohtaja Atte Köykkä kertoo, että uudistuksen myötä asiakaspaikkoja tulee lisää aulan puolelle. Ajatuksena on tuoda elämää isoon aulatilaan.

– Pyritään saamaan miellyttävää kuhinaa alueelle.

Köykän mukaan kiinteistöyhtiö pohti useampaa vaihtoehtoa, kun ravintolapalveluita ryhdyttiin uudistamaan.

– Factorylla on näyttöjä siitä, miten tehdään hyvää lounasta. Kyllä me kävimme vierailulla heidän ja monen muunkin ravintolassa.

IoT Campuksen nykyinen lounasravintola Kiilassa sulkee ovensa, kun uusi ravintola avautuu kampuksen pääaulaan. Kuva: SSS-arkisto/Tommi Loimovuori

Yksi osoitus Factoryn näytöistä on menestys Edenred Finland Oy:n järjestämässä äänestyksessä, jossa etsitään parhaita lounaspaikkoja.

Syyskuun lopulla ratkenneessa äänestyksessä Factoryn ravintola Helsingin Pitäjämäessä oli koko kisan viides ja Helsingin paras. Muitakin ketjun ravintoloita sijoittui kilpailussa hyvin.

– Mitään hokkuspokkustemppuja ei ole. Ruoka on se tärkein asia. Teemme ruoan itse alusta lähtien keittiössä, emmekä käytä valmiita komponentteja. Meillä ei ole kiertäviä kuuden viikon listoja, vaan jokainen ravintola tekee itse oman listansa. Teemme asioita aika eri tavalla kuin moni muu meidän kokoinen ketju, sanoo Karvonen.

Lounasravintolat olivat korona-ajan häviäjiä, eikä koronasuosta nouseminen ole sujunut ongelmitta. Yleistynyt etätyö pakottaa pohtimaan, miten ihmiset saadaan liikkeelle.

– Se ase, millä me saadaan myös etätyöläiset syömään, on laaja kattaus ja hyvä salaattipöytä. Kun tulet syömään lounaspöytään, pystyt syömään terveellisesti ja monipuolisesti. Etätöissä on aika paljon niitä eineksiä lämmitelty, sanoo Karvonen.

IoT Campuksen toimitusjohtaja Atte Köykkä uskoo, että hyvä lounas voi houkutella etätyöläisiä toimistolle. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

IoT Campuksella käy töissä noin 2 000 henkilöä.

– Läsnätyön määrä vaihtelee hurjasti. Uskomme siihen, että lounaspalvelu on yksi syy tulla toimistolle tekemään töitä yhdessä muun tiimin kanssa, ja siitä hyötyy sitten yritykset, sanoo Köykkä.

Campuksen vuokralaisten lisäksi Factory aikoo houkutella lounastajia talon ulkopuolelta.

– Myös eläkeläiset ovat meille tärkeä asiakasryhmä, Karvonen sanoo.

Maaliskuussa avautuvaan ravintolaan ei ole vielä ryhdytty palkkaamaan väkeä. Kampuslaisille jo entuudestaan tutut tekijät ovat vahvoilla.

– Lähtökohtaisesti tulemme tarjoamaan töitä paikallisille. Havittelemme henkilökuntaa sieltä, Karvonen sanoo.

Ravintotalot Oy

  • Factory-ketjun omistaa Ravintolatalot Oy.
  • Ketju on perustettu vuonna 1994, ja se on kotimaisessa omistuksessa.
  • Ketjun liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella reilut 14 miljoonaa euroa.
  • Ravintoloita on tällä hetkellä 19, muun muassa Helsingin Kampissa, Espoon Isossa Omenassa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
  • Ketjun palveluksessa on noin 150 työntekijää.
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salolaista kasvua
3 kuukautta sitten

1 – 1 = 0

vaihdan paikkaa
3 kuukautta sitten

Ravintola halutaan tuoda rauhallisesta Kiilasta hälisevään Aulaan.

lounastaja
3 kuukautta sitten

Eipä ihme että lähtee tämä Compass Group, niin hyvin markkinoitu etten ole edes kuullut koskaan kysesisen ravintolan olemassaolosta!!

MDI
3 kuukautta sitten
Reply to  lounastaja

Niin, eihän sitä kaikkea voi tietää. Compass Group on entinen Amica (Fazer) ja sitä ennen lottien vuonna -45 perustama Työmaahuolto Oy.

PS. ISS ei liity tähän mitenkään.

Tammisiltalainen
3 kuukautta sitten

Viimeksi siellä työskennelläni kävin tosi harvoin siellä syömässä, omat eväät tai kaupungille. Koska laatu. Silloin yrittäjä taisi olla ISS. Sen jälkeen kun Nokia lopetti omien ruokaloiden pitämisen, niin ollaan menty vain alaspäin.

Nokian aikana siellä oli hyvä tavata kolleegoita, joiden kanssa ei muuten ollut päivittäisissä tekemisissä. Muistan hyvin kun joskus 2007 eräs SW projektipäällikö ihmetteli kuinka ihmiset voivat ostaa iPhonea, kun sen näyttö rikkoontuu niin helposti…

Siiri salolainen
3 kuukautta sitten

Toinen tulee – toinen lähtee, niinhän se menee Salossa.

pertti
3 kuukautta sitten

Jotain muuta pitäisi tulla kuin ruokapaikkoja. Ne ei tuota mitään pääomaa, eikä ravintolan käyttäjiä riitä. Ei kannata tuollaisia hehkuttaa. Parempi kuin tulisi jotain myytävää josta jäisi rahaa myös Saloon eikä se mene johonkin kansainväliseen bisnekseen. En itse tule sitä käyttämään.

ei odotetakaan
3 kuukautta sitten
Reply to  pertti

Jotain myytävää? Ilmaiseksiko aioit siellä syödä.

Pertti
3 kuukautta sitten
Reply to  ei odotetakaan

Et taida oikein ymmärtää. Kun valmistetaan tuotteita ja myydään, niin Saloon jää silloin rahaa. Nyt tulee uusi ravintola, joka tuo raaka-aineet muualta ja tulot eli voitot menevät ulkomaille. Joko ymmärrät? Salo silloin köyhtyy entisestään. Jos olisi edes salolainen yritys, vaikka se tuota mitään, niin raha jäisi kuitenkin Saloon.
Iloinen ja hyvä palvelu on todella hyvä ja tärkeä asia. Tahtoo olla, että nämä suuret yritykset ei aina ole kovin kohteliaita.

Joker
3 kuukautta sitten
Reply to  pertti

Itse ainakin kaipaisin Saloon ihan kiva tunnelmaista hyvää ja iloista palvelua ja maittavaa ruokaa kohtuu hinnalla tarjoavaa ravintolaa. Ei ole enää Rossoa eikä Martinaa ja mielestäni Antonio on mennyt huonommaksi vuosi vuodelta. Kastusta en pitänyt. Antonion remontti epäonnistui ainakin sisustamisen osalta muutama vuosi sitten mielestäni. Rikalassa pihvit ja menu on hyvä, muta kallis. Lounas paikkoja on ihan tarpeeksi koko Salo täynnä.