LP Viestin riskisyötöt eivät tuottaneet tulosta – ”Ehkä olisi pitänyt jossain vaiheessa sanoa, että vaihda hyppyleijaan”

0
Kristina Yordanovan syöttövuorot jäivät enimmäkseen mahdollisimman lyhyiksi. (kuva: SSS/Juha Tuuna)

LP Viestin otteluennakossa todettiin, että kovaa joukkuetta vastaan pitää ehkä lähteä syöttämään vähän riskilläkin ja pystyä olemaan parempi syöttö–vastaanottopelaamisessa. Tällä kertaa riski ei tuottanut tulosta, ja Pölkky vei voiton osin nimenomaan syöttö–vastaanoton ansiosta.

Syöttötilastot olivat LP Viestin osalta kylmääviä. Kristina Yordanovan yhdeksästä syötöstä viisi päättyi virheeseen ilman ässiä. Bulgarialaisella on koko Mestaruusliigassa eniten ässiä mutta myös selvästi eniten suoria virheitä.

Myös yleensä erittäin varman ja sitä kautta tehokkaan syöttäjän Nea Luntamon ilta oli vaikea kolmannen erän tuplaässää lukuun ottamatta.

– Hyppysyöttäjille painotettiin ennen peliä, että pitää syöttää kovaa. Yordanovalla tilanne on ollut koko kauden samankaltainen. Kun syöttö kulkee, niin se kulkee. Ja kun ei kulje, niin sitten ei kulje ollenkaan, totesi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Valmennuksen piikkiin pitää ottaa se, että ehkä olisi pitänyt jossain vaiheessa sanoa, että vaihda hyppyleijaan. Tai sitten pelaajan olisi pitänyt itse ymmärtää ottaa pikkaisen siitä hypäristä voimaa pois, hän pohti.

Suomen maajoukkueen ykkösliberon, sunnuntaiksi sairastuneen Netta Laaksosen arvon ymmärtää poissaolon hetkinä. Anna Syrjälä oli epäkiitollisessa paikassa, ja kolmannen erän vastaanottovirheiden suma käänsi sarjapisteet lopullisesti kohti Koillismaata.

Carlyle Nusbaum oli ainoa kärkiottelun arvoinen pelaaja lässähtäneessä pelissä – ”Tehtiin tämä itse vaikeaksi”, tuumasi LP Viestin Arita Ternava

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments