Naiskuoro avaa joulukonserttikauden Somerolla – runsas tarjonta klassista, poppia ja iskelmää ennen joulua

0
Someron Naiskuoro vaihtaa siniset vermeet punaisiin, kun joulukonsertti koittaa ensi keskiviikkona Someron kirkossa. Kuoroa johtaa Olli Salomäenpää. Kuva: Tanja Pohjaranta

Somerolla saadaan tällä kaudella poikkeuksellisen monesta joulukonsertista. Tarjontaan sisältyy paikallisia ja vierailevia kuoroja, musiikkiteatteria, iskelmälaulajia, tangokuninkaallisia ja laulavia näyttelijöitä.

Ensimmäiseksi estradille ehtii Someron Naiskuoro, jonka Soikaa rummut, tamburiinit -konsertti on Someron kirkossa keskiviikkona 29. marraskuuta kello 19.

– Ohjelmisto sisältää joululauluja meiltä ja muualta. Osa lauletaan pianosäestyksellä ja osa a cappella, kuoronjohtaja Olli Salomäenpää kertoo.

Nimen konsertille on antanut ranskalainen sävelmä 1700-luvulta. Samalta aikakaudelta kuullaan tuttu walesilainen sävelmä Kuusen kotiin tuoda saamme (Deck the Halls). Kotimaista sävellystuotantoa edustavat muun muassa Ilmari Hannikaisen Odotan jouluvierasta ja Sulho Rannan Taas kaikki kauniit muistot, joka tavataan soittaa radiossa joka joulu heti joulurauhan julistuksen jälkeen.

Jaana Viitamäki ja kumppanit pitävät Joulu sädehtii, suoraan sydämiin -konserttinsa torstaina 30. marraskuuta kello 19 Somerniemen kirkossa. Sama ohjelmisto soi Someron kirkossa torstaina 7. joulukuuta iltaseitsemältä.

Viihdekuoro Metka Köörin Metkampi Joulu -konsertti on vuorossa sunnuntaina 3. joulukuuta kello 16. Someron seurakuntakeskuksessa pidettävän konsertin johtaa Olli Salomäenpää Antti Vainion ja Tuomas Virtasen säestäessä.

Mieskuoro Euga saapuu konsertoimaan Somerolle perjantaina 8. joulukuuta. Hankien kätkemää -konsertti soi Someron kirkossa kello 19.

Somerniemen Musiikkiteatteri konsertoi Someron kirkossa lauantaina 9. joulukuuta kello 18. Toiseksi kauneimmat joululaulut – konsertin johtaa Annika Kuntsi.

Lounaismaan Osuuspankki tarjoaa Someron kirkossa joulukonsertin keskiviikkona 13. joulukuuta kello 18. Silloin esiintyy solisti Anna-Claudia Somero säestäjänään isänsä, pianisti Jouni Somero.

Irina Björklund ja Teemu Roivainen saapuvat Someron kirkkoon perjantaina 15. joulukuuta. Kello 19 alkavassa Rauhan Liekki -konsertissa soivat joululaulujen lisäksi rauhanlaulut ja saha, jota Björklund soittaa.

Saija Tuupasen joulukonsertti on Someron kirkossa maanantaina 18. joulukuuta kello 18.

Joulukonserttien sarjan päättävät Antti Ahopelto ja Nelli Marjomäki, jotka esiintyvät Someron kirkossa torstaina 21. joulukuuta kello 19.

Konserttien lisäksi joulumusiikista voi Somerolla nauttia muun muassa Kauneimmissa joululauluissa. Jouluajan yhteislauluja lauletaan Kerkolan Mäntypirtillä perjantaina 1.12. kello 18, Rautelassa Heli Mannosen luona torstaina 7.12. kello 18, Jussin Baarissa Someron keskustassa lauantaina 16.12. kello 19 ja Someron kirkossa sunnuntaina 17.12. kello 18. Lasten kauneimmat joululaulut jouluaskarteluineen pidetään Somerniemen kirkossa sunnuntaina 10. joulukuuta kello 15.